Jegyek

Loeb 40. születésnapján ért véget a Citroën és a Honda...

WTCR
Loeb 40. születésnapján ért véget a Citroën és a Honda első közös WTCC-tesztje
2014.02.26. 20:21
A mai nappal végéhez ért a Citroën és a Honda első közös WTCC-tesztje, amelyet a sorozatban érdekelt két gyártó a franciaország La Castelletben található Paul Ricard versenypályán bonyolított le, gyári pilótáik, Sebastien Loeb, Yvan Muller és José Maria Lopez (Citroën), valamint Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro (Honda) részvételével.
 
Először gördült tehát egyszerre pályára a 2014-es WTCC-szezon két fő bajnokesélyes autója, a Citroën C-Elysée WTCC és a Honda Civic WTCC új, 2014-es szabályok szerint megépített specifikációja. A teszt részleteiről kevés információ látott napvilágot, mivel a két gyártó közös megegyezéssel titkosította a köridőket, illetve csak egymással osztották meg azokat, az összehasonlítás és a viszonyítási pont végett. Ők tehát már vélhetően tudják, hogy hogy állnak jelen pillanatban a másikhoz képest (persze ez sem objektív adat, mert abban biztosak lehetünk, hogy a valós lapjait egyik márka sem fedte még fel a másik előtt), mi viszont erről csak a marrakechi szezonnyitón fogunk képet kapni.

Így aztán jobb híján marad az utólagos időjárás-jelentés: hétfőn szép, napsütéses időben, kedden és szerda délelőtt vizes pályán, esőben, míg szerda délután már ismét száraz pályán tesztelhettek a felek. Sebastien Loeb pedig szépen csendben megkezdte közben a negyedik ikszet, amihez eddig kilenc vb-cím társult a raliban. A tizediket már a WTCC-ben próbálja majd megszerezni, de ehhez ugyebár többeknek is lesz néhány szavuk. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: