Jegyek

Lorenzo kicsivel, de lemaradt a pole-ról

MotoGP
Lorenzo kicsivel, de lemaradt a pole-ról
2013.06.01. 19:30
A Yamaha gyári csapatának ma már nem sikerültek olyan jól a dolgaik, mint tegnap. Már híre hamva sincs a tegnapi dominanciájuknak, az ellenfeleik hirtelen túlnőttek rajtuk, és kezd egyre inkább úgy tűnni, hogy a Honda ereje miatt, csak akkor juthat holnap nekik babér, ha esni fog az eső.
 
A Yamaha Factory Racing pilótája, Jorge Lorenzo abban a jó formában folytatta ma a munkát, mint amiben tegnap motorozott, csak egy valamivel nem számolt. Azzal, hogy Dani Pedrosa egy csapásra több mint egy másodpercet javul, éppen annyit, hogy megfossza a pole-tól. Jorge a kvalifikáció második részét is sokáig uralva reménykedett a legjobb rajthely nyújtotta  előnyökben, azonban Dani Pedrosa az utolsó pillanatban egy 69 ezreddel gyorsabb körrel kopogtatott be.

Valentino Rossi a forgalmas pályán már a rövid edzés elejétől kezdve azzal küzdött, hogy szabad helyet találjon egy igazán gyors kör összerakásához. Az olasz sokáig a harmadik helyen állt, ami elég jónak tűnt a számára, majd a többiek által indított kései roham egészen a hetedik rajthelyig taszította vissza.
Jorge Lorenzo, 2. rajthely, 1’47.226
„Még mindig szenvedünk egy kicsit, amikor melegebb az idő, nincs meg ugyanaz a tapadásunk. Habár még ezzel a kérdéssel együtt is versenyképesek voltunk, mind a szabadedzéseken, mind pedig a kvalifikáción. Meglepődtem, hogy milyen jól sikerült az első gyors köröm, 47.6-os volt. Az is meglepett, hogy Marquez milyen gyors volt az első próbálkozásakor, és Dani körideje is. Azt hittem, hogy a 47.2-es kör elég lesz a pole pozícióhoz, de Dani gyorsabb volt, szóval így nem lett az. Az a fontos, hogy holnap jó startot fogjak, az élre akarok kerülni, és ha lehetséges, jó lenne meglógni. Ha ez nem sikerül, akkor konzisztensnek kell lennünk, mert hosszú a versenytáv. Néhány apróbb részleten még javítanunk kell, de úgy általánosságban a motorunk itt jobb, mint a többi pályán.”
Valentino Rossi, 7. rajthely, 1’47.872
„Az edzések nem voltak olyan rosszak, mert jó volt a versenytempónk, ami fontos. Mint mindig, a kvalifikáción most is többet szenvedtünk a többieknél. Mások használták a többiek szélárnyékát, és így gyorsabban tudtak menni nálam. Sajnos a rajtrács harmadik sorából kell indulnom, de egészen boldog vagyok, mert jó a tempóm, szóval úgy gondolom, hogy ha elég kedvezően sikerül a rajtom, akkor jó versenyt teljesíthetek. Holnap meglátjuk.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: