Jegyek

Mariani: „Bizonyára Norbert is vezetni fogja a 2013-as...

WTCR
Mariani: „Bizonyára Norbert is vezetni fogja a 2013-as autót a monzai versenyhétvége előtt”
2013.03.03. 11:25
Mint ismert, e hét csütörtökön a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert az olaszországi Cremonában egy közös teszten vett részt a gyári fejlesztésű Honda WTCC Civicek megépítéséért felelő JAS Motorsporttal, melynek keretében Norbi először vezethette a 2012-es Civicet, csapata pedig megismerkedhetett az olasz és a japán mérnökökkel.
 
Mindez persze fordítva is igaz. Az olaszok is most dolgoztak először együtt szorosabban a magyar privát alakulattal. A JAS Motorsport csapatfőnökét, Alessandro Marianit első benyomásairól és a teszt tanulságairól kérdeztük.

„Pozitív tesztet teljesítettünk. Természetesen a cremonai pálya karakterisztikája eltér a monzai pályáétól, de azért így is újabb kilométereket és tapasztalatokat tudtunk gyűjteni a 2013-as autóról” – mondta el a P1race érdeklődésére az olasz csapatfőnök, aki ezután azt is elárulta, noha igaz, hogy most először volt egyszerre a pályán immár két idei fejlesztésű Civicük is a tavalyi konstrukció mellett, ez nem jelenti azt, hogy kétszer annyi adatot tudtak volna gyűjteni az idei autóról, mint eddig, hiszen a motor fejlesztése kapcsán például a tavalyi autónak is ugyanúgy hasznát vették a korábbi teszteken, mint az idei Civicnek.   
Michelisz Norbi a 2012-es Civickel már jó barátságot kötött
 
Ennél sokkal fontosabb volt, hogy a 2012-es konstrukciót, amellyel Tiago Monteiro tavaly Makaóban megszerezte a Civic WTCC első dobogós helyezését, ezen a teszten már Michelisz Norbert vezette, akinek csapata, a Zengő Motorsport is most először dolgozhatott együtt az autók építéséért felelő JAS Motorsporttal. Mariani pozitív első benyomásokat szerzett a magyar különítményről. „Pozitív első benyomásokat szereztem mind Norbertről, mind csapatáról. Mindannyian nagyon lelkesen állnak a munkához” – fogalmazott a JAS Motorsport és a Honda gyári WTCC programjának első embere.

Mariani ezután a magyar szurkolókat is megnyugtatta, amikor közölte: „Bizonyára Norbert is vezetni fogja a 2013-as autót a monzai versenyhétvége előtt.”
Norbi hamarosan már a 2013-as Civicet is vezetheti majd
 
Legalább ilyen jó hír a Zengő Motorsport számára, hogy egyelőre minden a tervek szerint halad a gyári Hondák felkészítése kapcsán. „Igen, a rengeteg teendő ellenére eddig képesek voltunk tartani magunkat az előzetesen lefektetett ütemtervünkhöz” – mondta el Mariani, aki csapatfőnök létére maga is éjt nappallá téve dolgozik a projekten, amit jól mutat, hogy kérdéseink megválaszolására például vasárnap hajnali 2 órakor szakított időt.

Elvetemültségben tehát az olaszoknál sincs hiány, elképesztő szenvedéllyel és alázattal állnak a munkához, így biztosak lehetünk benne, hogy mind Gabriele Tarquini, mind Tiago Monteiro, mind Michelisz Norbert egy tökéletesen felkészített gyári technikával vághat neki az idei szezon küzdelmeinek.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: