Jegyek

Mariani: „Én sosem vagyok boldog!”

Interjú
Mariani: „Én sosem vagyok boldog!”
2013.03.28. 07:33
Felemás hétvégét zárt Monzában a Honda. A nagyon pozitív gondolkodásúak akár sikeres szezonkezdést is emlegethetnek, tekintve, hogy a 2013-as Honda Civic első versenyhétvégéjén Gabriele Tarquini máris dobogóra állhatott, a kicsit realistább, vagy netán pesszimistább nézőpontot képviselők viszont akár egyenesen kudarcként is értékelhetik a monzai hétvégét.
 
Hiába szerzett ugyanis értékes világbajnoki pontokat a gyári Honda csapat, olyan komoly gyerekbetegségek jöttek elő a Civicnél, amely komoly aggodalomra adhatnak okot a gyári Honda istálló háza táján. Michelisz Norbert autójában szombaton a fékrendszer rakoncátlankodott, majd a vasárnapi második futamon a szélvédője párásodott be, míg Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro „csak” a végsebesség hiányától szenvedtek – Norbi ezt a problémát magától talán már szóba se hozta volna, neki kisebb gondja is nagyobb volt ennél ezen a hétvégén.

Szóval volt baj csőstül, és így utólag talán csak annak örülhetünk, hogy ilyen sok probléma előjött már rögtön ezen az első hétvégén. Jobb, mintha ezek szépen el lettek volna adagolva mondjuk a szezon első 6-7 futamára. Így csak az első kettő lett kuka, most pedig fel van adva a lecke az olaszoknak, lehet kijavítani szépen mindent Marrakechre!

Alessandro Mariani, a JAS Motorsport csapatfőnöke mindenesetre nem a struccpolitika híve, nem szépíti a dolgokat, tudja, hogy sok a teendő, és gyors változásokat ígér. Ez a hozzáállás mindenképp biztató lehet a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert szempontjából is.
Alessandro Mariani (jobbra) nem a struccpolitika híve
 
P1race: - Hogyan összegezné a JAS Motorsport és a Honda első 2013-as WTCC-hétvégéjét?
Alessandro Mariani: - Az eredmény kielégítő volt, mivel teljesítettük az előzetes célkitűzéseinket. Az első futamon a 4., 6., illetve a 8. helyen értek célba az autóink, tehát mindhárom Honda Civic világbajnoki pontokat szerzett. A második futam alakulhatott volna talán picit jobban is számunkra, de jelen pillanatban problémáink vannak az autó végsebességével, így jelen körülmények között – és különösen ezek között az extrém időjárási körülmények között – én úgy gondolom, hogy nagyon elégedettnek kell lennünk azzal, hogy Gabriele (Tarquini) a dobogón végzett, és Tiago (Monteiro) is értékes bajnoki pontokat szerzett. 
 
- Ki tudják javítani az említett, az autó végsebessége kapcsán jelentkező problémát Marrakechig?
- Épp egy megbeszélésről jövök, a mérnökeink jelen pillanatban is gőzerővel elemzik az adatokat, mert még mindig nem tudjuk, hogy mi miatt nem teljesített megfelelően az egyenesekben az autó (az interjú vasárnap este készült a monzai depóban – a szerk.), és mindannyiunkat rendkívüli módon idegesít ez az állapot, ezért sürgősen változtatni akarunk rajta. Mindent ellenőrizni fogunk, hogy ráleljünk a probléma forrására, és biztos vagyok benne, hogy Marrakechben már nem lesz hasonló problémánk.
Michelisz Norbi nagy csatában Tom Boardmannal
 
- Michelisz Norbert autójában szombaton a fék is rakoncátlankodott. Azt a problémát sikerült végleg kiiktatni?
- A Norbert autójában jelentkező fékprobléma minket is váratlanul ért, mert egy olyan problémáról volt szó, ami a tesztek alatt soha nem jelentkezett egyik autónknál sem. Vasárnap már jó volt a fék Norbert autójában is, de ettől függetlenül ezt a problémát is részletesen ki fogjuk vizsgálni a mérnökeinkkel közösen, hogy meggyőződjünk róla, a jövőben biztosan nem fog előfordulni még egyszer hasonló. Eddig azt hittük, hogy a fék az egyik legerősebb és legmegbízhatóbb pontja az autónknak, ezért minket is meglepett ez a hiba, és sajnáljuk, hogy ennek Norbert első hondás versenyhétvégéjén kellett előjönnie. A végére fogunk járni ennek is.
 
- Visszakanyarodva a pozitívumokhoz, Gabriele azért mégiscsak vezette a versenyt saját maga és a JAS hazai közönsége előtt, és szállított egy dobogós helyezést a Hondának. Boldog emiatt?  
- Én sosem vagyok boldog! (Nevet.) Csak viccelek, igen, tudok neki örülni. De boldog tényleg nem vagyok, ez túl nagy szó, inkább elégedettnek mondanám magam. Gabriele hihetetlen rajtot vett, és fantasztikus versenyt futott, ésszel védte a pozícióját, tényleg remek munkát végzett. Csak azt sajnálom, hogy az autó sajnos még nem volt száz százalékos állapotban alatta, így nem volt esélye megnyerni a versenyt, pedig tudjuk, hogy rajta nem múlt semmi. Azon vagyunk, hogy ha legközelebb ilyen teljesítményt nyújt, az már a győzelemre is elég legyen, és az autó is partner legyen ebben.
 
- Köszönjük, és a magyar szurkolók nevében is kívánjuk, hogy így legyen.
- Köszönöm.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: