Jegyek

Mariani: „Készen állunk!”

Interjú
Mariani: „Készen állunk!”
2012.10.05. 19:17
Már csak két hetet kell várniuk a szurkolóknak, és folytatódik a 2012-es túraautó-világbajnoki szezon. A WTCC suzukai fordulója kapcsán a legnagyobb várakozás kétségkívül a Honda gyári istállóként és a vadonatúj Civic versenykörülmények között való bemutatkozását előzi meg. A JAS Motorsport csapatfőnökét, Alessandro Marianit kérdeztük arról, hogyan állnak a felkészüléssel.
 
A kiváló olasz szakembert bő egy hónappal ezelőtt egyszer már alaposabban kifaggattuk a Honda gyári WTCC-s szerepvállalásáról, az új Honda Civicről és az autó megépítéséért és felkészítéséért felelő JAS Motorsportról. A suzukai hétvége közeledtével most egy villáminterjú keretében Mariani úr ismét hírt ad a P1race olvasóinak a Honda WTCC-s projektjének pillanatnyi stádiumáról.

P1race: - Már csak két hét választ el minket a suzukai futamtól, amelyen a JAS Motorsport visszatér, míg a Honda Civic bemutatkozik a WTCC-ben, ráadásul egyből hazai közönség előtt. Izgatott?
Alessandro Mariani:
- Természetesen érzek némi izgatottságot, de a hangulatomat most leginkább a kíváncsiság jellemzi. Kíváncsian várom, hogy végre meglássuk, hol áll az autónk a többiekéhez képest.  
 
- Ön hogy látja, a japán emberek mekkora érdeklődést mutatnak a WTCC iránt most, hogy a Honda színre lép, mint gyári istálló? Több nézőre számít a helyszínen, mint a tavalyi suzukai hétvégén?  
- A suzukai verseny egy fontos esemény lesz a WTCC számára, hiszen végre csatlakozik egy japán gyártó a sorozathoz. Nem is kérdés, hogy a Honda bemutatkozása egy komoly lökést ad a szurkolóknak, hogy kilátogassanak a helyszínre, ezért én sokkal több nézőre számítok, mint a tavalyi évben.
 
- Hogy áll jelenleg a csapat a felkészüléssel? Készen áll a vadonatúj Honda Civic az első versenyére? Eddig minden a tervek szerint haladt?
- Igen, készen állunk! Sikeresen és jó eredményekkel teljesítettük az intenzív tesztprogramunkat, anélkül, hogy bármiféle különösebb problémába ütköztünk volna. Mindezzel együtt a motorsport egy igen összetett tevékenység, ahol sosincs elég idő mindenre, ezért örök vágyunk, hogy egyszer több időnk legyen a felkészülésre…
 
- Mikor utazik a csapat Japánba? Fognak még tesztelni a verseny előtt?
- A csapat vasárnap indul Japánba, azon belül is Sugóban, ahol 11-én és 12-én (Tiago) Monteiro fogja tesztelni az autót, még a suzukai verseny előtt.
 
- Ön és a JAS Motorsport is ízig-vérig olasz. Hozzászokott már a gondolathoz, hogy miközben keresztülutazzák a fél világot, hogy eljussanak Japánba, mégis mindenki arról kérdezi Önöket, hogy mi lesz a „hazai” futamukon? Nem furcsa ez kicsit? 
- Nem, nem furcsa. Igaz, hogy ízig-vérig olaszok vagyunk, de mindig is nemzetközi csapat voltunk, hiszen soha nem szerepeltünk még olasz bajnokságban. Tekintettel arra a kiváló csapatszellemre, amit az évek során a Hondával kialakítottunk, nyugodtan mondhatjuk, hogy Suzuka a hazai versenyünk. Ezzel együtt persze jövőre Monzában sem érezzük majd magunkat elveszve…
 
- Tisztában vagyok vele, hogy egy új autó első versenye előtt nem túl elegáns ilyet kérdezni, de mégis: mit vár a csapatától Suzukában?
- Az elvárásom a csapattal szemben igen szimpla és egyszerű: végezzünk jó munkát Suzukában és bizonyítsunk, hogy értékes volt az a munka, amit eddig elvégeztünk.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: