Jegyek

Mariani: „Makaóban bármi megtörténhet”

Interjú
Mariani: „Makaóban bármi megtörténhet”
2012.11.06. 12:06
A JAS Motorsport csapatfőnöke, Alessandro Mariani – a már-már megszokott módon és formában – ezúttal is egy miniinterjú keretében válaszolt kérdéseinkre. A Honda gyári WTCC-csapatának feje kérésünkre röviden értékelte az új Civic első két versenyhétvégéjének tanulságait és többek között azt is elmesélte, Gabriele Tarquini miért sündörög annyit már idén is a Honda bokszában.
 
P1race.hu: - A JAS Motorsport Honda, mint gyári csapat és az új WTCC-s Civic fantasztikus bemutatkozáson van túl az első két versenyhétvégéjén. Csapatfőnökként elégedett volt azzal, amit Suzukában és Sanghajban látott?
Alessandro Mariani: - Igen, elégedettek lehetünk, de kicsit frusztráltak is, mert a suzukai és a sanghaji időmérőn is volt egy kis technikai problémánk, ami kihatással volt a végeredményre, e nélkül úgy érzem, még jobban szerepelhettünk volna. 
 
- Két versenyhétvége után mi tűnik az új autó fő erősségének és gyengéjének? Miben kell még a legtöbbet fejlődniük?
- Az autó nagyon reaktív a módosításokra és nagyon életerős. A legjobban a kilométerek hiányoznak még, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk a beállítási lehetőségekről, és hogy javítsunk a motorvezérlésen.
Tarquini már most visszajáró vendég a Honda bokszában
 
- Elégedett Tiago (Monteiro) eddigi teljesítményével? Gabriele (Tarquini) hogyan tudja segíteni a csapat tesztprogramját és felkészülését a jövő évadra, miközben még egy másik márka autóját vezeti?
- Nagyon elégedettek vagyunk Tiagóval, akinek nagyon nehéz dolga volt, hiszen mindössze néhány tesztnappal a háta mögött, egy teljesen új és innovatív autóval kellett belevetnie magát a versenyzésbe. A futamokon mutatott teljesítménye bizonyította, hogy okos versenyző és jó a hozzáállása ehhez a sporthoz. Ami Gabrielét illeti, vele folyamatos információcserében vagyunk, így amikor legközelebb vezetni fogja az autót, ő is teljesen naprakész lesz.
 
- Mi lesz a csapat célja Makaóban? A versenyzők egy része a bajnoki címekért fog küzdeni, míg Önök lényegében tét nélkül versenyezhetnek. Ez hozzásegítheti a Hondát egy jó eredmény eléréséhez a szezon utolsó versenyhétvégéjén?
- Makaó egy különleges pálya, ahol bármi megtörténhet. Tudjuk, hogy jelen pillanatban még nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy egyelőre csak azért versenyzünk, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk a jövő évre. Ezzel együtt a csapatszellem mindig teljes mértékben eltökélt annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a versenyeken. Reméljük, ezúttal több szerencsénk lesz az időmérőn, és a versenyeken ismét a top10-ben tudunk majd végezni.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: