Jegyek

Marquez: „A Yamaha hagyományosan nagyon erős szokott lenni...

MotoGP
Marquez: „A Yamaha hagyományosan nagyon erős szokott lenni Brnóban”
2013.08.20. 15:34
Marc Marquez elképesztő lendületben van, hiszen a Repsol Honda újonca a MotoGP legutóbbi három futamát megnyerte, és jó formáját kihasználva másfél héten belül akár ötre is növelheti ezen győzelmi szériáját, hiszen most hétvégén Brnóba, majd egy hétre rá Silverstone-ba látogat a MotoGP mezőnye. Marquez szerint azonban Csehországban a Yamaha különösen erős ellenfél lesz.
 
Ezzel együtt túlzás lenne azt állítani, hogy a Yamaha lenne az egyértelmű favorit az előttünk álló hétvégén. Hiszen egyrészről tény, hogy a hangvillások tényleg jól szoktak szerepelni Brnóban, ráadásul néhány hete eredményes tesztet teljesítettek a csehországi versenyhelyszínen, másrészről viszont tavaly – emlékezetes, az utolsó kanyarokig tartó csatában – Dani Pedrosa és a Honda nyert itt, míg Marquez akkor még a Moto2-ben versenyzett, és ott húzta be a győzelmet.

Tavalyról tehát a Repsol Honda mindkét pilótája szép emlékeket őriz Brnóból, és az elmúlt hétvége is meglehetősen jól alakult számukra, hiszen Indianapolisban pazar kettősgyőzelmet arattak. A bajnokságot is vezetik, ám mindezek fényében feltűnően visszafogott hangnemben nyilatkoztak mindketten brnói esélyeiket illetően. Nemsokára kiderül, indokolt volt-e ez a fokozott szerénység, vagy Brnóban is ugyanazt a menetelést láthatjuk tőlük, amit az elmúlt fordulókon. 

Marc Marquez:
„A kiválóan sikerült indianapolisi hétvége után most nincs megállás, és egyenesen Csehország felé vesszük az irányt. Brno nem tartozik a kedvenc pályáim közé, de tavaly nyertem ott, szóval azért egészen jó érzések kötnek oda. Az erőviszonyokat majd meglátjuk, amikor ott leszünk. A Yamaha hagyományosan nagyon erős szokott lenni ezen a pályán, és a néhány hete itt végrehajtott tesztjük fényében biztosra veszem, hogy idén is nagyon gyorsak lesznek Brnóban. Fontos, hogy a saját tempónkban kezdjük meg a hétvégét, keményen dolgozzunk, és megpróbáljunk néhány további értékes pontot szerezni a bajnokságban.”

Dani Pedrosa:
„Indianapolis egy fizikailag rendkívül megterhelő futam volt számomra, úgyhogy most az a legfontosabb, hogy újra száz százalékos állapotba kerüljek a brnói hétvégére, melytől már csak néhány nap választ el minket. Bízzunk benne, hogy szép időnk lesz, mivel arrafelé elég kiszámíthatatlan az időjárás. Brno egy gyors pálya, nagy sebességű kanyarokkal, és a Honda jól szerepelt itt a múltban. Tavaly erős versenyt futottunk itt, és remélem, idén is sikerül ezt megismételnünk.” 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: