Jegyek

Marquez: „Ha száraz futamunk lesz, készen állok harcba...

MotoGP
Marquez: „Ha száraz futamunk lesz, készen állok harcba szállni a győzelemért”
2013.08.24. 18:00
Öt ezredmásodperc nem sok idő. Ennyi döntött szombaton a Repsol Honda két motorosa, Marc Marquez és Dani Pedrosa között a Cseh Nagydíj időmérő edzésén. Ám míg előbbi pilóta az első sorból, addig utóbbi csak a második sorból rajtolhat vasárnap, hiszen pont a 3-4. helyen választotta el őket ez a nagyon minimális időkülönbség.
 
A bajnokságot jelenleg éppen Pedrosa előtt, 21 pontos előnnyel vezető Marqueznek ez a mostani már zsinórban az ötödik első soros rajthelyét jelenti, összességében a szezon során pedig már a nyolcadikat. A fiatalabbik spanyol versenyző mégsem volt teljesen elégedett a kvalifikációt követően, ami érthető is, tekintve, hogy második nekifutásra, a friss hátsó gumival már nem tudott javítani addigi legjobbján. 1:55.863-as idejét még első rohamának harmadik körében futotta, ezzel szerezte meg végül a 3. helyet a rajtrácson.

Pedrosa ellentétes utat járt be az időmérőn, neki a legutolsó körben sikerült megfutni a megváltást jelentő időt, amivel végül a 4. lett. Danit még mindig hátráltatja picit vállsérülése, de szombaton ennél is nagyobb problémát jelentett számára, hogy sehogy sem akaródzott megtalálnia a megfelelő beállításokat a brnói pályára. Szerencséjére az utolsó utáni pillanatban aztán jött még egy ötlet a csapat részéről, és ez a változtatás már meghozta a várt eredményt. Igaz, így is csak a 4. hely jutott ma neki, és ennél mindenképp előrébb vágyna.

Marc Marquez, 3. rajthely, 1:55.863
„Nem vagyok teljesen elégedett, mert az önbizalmam és az elszántságom is megvolt hozzá, hogy harcba szálljak ma a pole-ért. A második szett friss gumimból sajnos nem tudtam előnyt kimotorozni, mivel nagy volt a forgalom, és néhány versenyző a szélárnyékomra várt. De ez már csak így megy – vannak napok, amikor én próbálom követni őket, és vannak napok, amikor ez fordítva történik! A versenyt illetően magabiztos vagyok, mivel jól érzem magam a motoron, továbbá az alapunk és a tempónk is jó. Ha száraz futamunk lesz, készen állok harcba szállni a győzelemért.”

Dani Pedrosa, 4. rajthely, 1:55.868
„A mai edzéseink elég nehéznek bizonyultak, mivel problémánk volt azzal, hogy olyan beállítást találjunk, amivel elégedett vagyok. Az utolsó percben aztán sikerült javítanunk a beállításon, egy olyan megoldással előjőve, ami jobban fekszik a vezetői stílusomnak, és ami lehetővé tette számomra, hogy magabiztosabban motorozzak. Ezzel együtt nagyon keményen kellett harcolnunk a végén, mert egész hétvégén mindenki nagyon közel van egymáshoz. Holnap az lesz a fő, hogy fizikailag végigbírjam a távot, az elején vegyek egy jó rajtot, és egy jó versenyt fussak – a körülményektől függetlenül.” 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: