Jegyek

Megkezdődött a Citroën és a Honda első közös tesztje, Loeb...

WTCR
Megkezdődött a Citroën és a Honda első közös tesztje, Loeb elégedett az első nappal
2014.02.24. 20:05
A mai napon a franciaországi Paul Ricard versenypályán kezdetét vette a Citroën, illetve a Honda gyári WTCC csapatának első közös tesztje, amelyen a két márka gyári pilótái vesznek részt, vagyis a Citroën részéről Sebastien Loeb, Yvan Muller és José Maria Lopez, míg a Honda részéről Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro.
 
A tervek a mai napon valósággá váltak: egyszerre gördült pályára a Citroën C-Elysée WTCC és a Honda új, 2014-es szabályok szerint épített Civic WTCC-je, az a két autó, amelyek között az idei világbajnoki cím sorsa nagy valószínűség szerint eldőlni fog.

A teszt részleteiről egyelőre nagyon kevés információ látott napvilágot, a Honda részéről például semmi, ők vélhetően megvárják a teszt végét a hivatalos kommunikációval. Sajtóanyagot egyelőre a Citroën sem adott ki, de Sebastien Loeb annál aktívabbnak mutatkozott saját Twitter oldalán, ahol a következő kommentet osztotta meg követőivel:

„Jó tesztnapot zártunk a C-Elysée-vel és a Citroën Racinggel. Holnap Pechito (Lopez) és Yvan (Muller) lesznek a pályán. Én szerdán fogok legközelebb vezetni. De előtte várom a kérdéseiteket!” – utalt a kilencszeres rali-világbajnok francia arra a játékra, amelynek keretében holnap 9 óra 30 perctől a Twitteren fog válaszolni szurkolói kérdésekre, amiket saját Twitter oldalára vár (twitter.com / SebastienLoeb) az #AskSeb hashtag alatt.

A tesztről időeredményeket a külvilággal nem osztanak meg a felek, így arról a mostani edzések után sem fogunk képet kapni, hogy jelen pillanatban a Citroën vagy a Honda áll jobban a fejlesztési versenyben, és perpillanat melyik autó a gyorsabb. Ez mindenképp az április 12-13-i, marrakechi szezonnyitó kérdése marad.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: