Jegyek

Michelisz bemutatkozik az új Honda Civickel

WTCR
Michelisz bemutatkozik az új Honda Civickel
2014.04.10. 11:30
A hétvégén, Marokkóban veszi kezdetét a FIA Túraautó-világbajnokság (WTCC) 2014-es évada. A 12 fordulóra tervezett világbajnoki sorozat ötödik alkalommal látogat el a marokkói városba, Marrákesbe, ahol, az előzetes nevezési lista alapján, 20 versenyző fog rajthoz állni.
 
Az idei szezonban egy autóval bővül a Honda család, hiszen a marokkói pilóta, Mehdi Bennani szintén ezzel a márkával vág neki az idei évadnak. Bemutatkozik az új gyári csapat a Citroen, versenybe száll még a Lada és a Chevrolet is – bár ez utóbbi nem indul el a gyártók versenyében.  A SEAT Sport teljesen kivonult a WTCC mezőnyéből és az Európa Bajnokságra koncentrál.

Az új évad új kategóriákat (TC1 és TC2) és új szabályrendszert is hozott. Az orosz versenyhétvége kivételével minden pénteken egy teszttel kezd a mezőny, majd szombaton két szabadedzéssel folytatódik a hétvége, és délután debütál az új rendszerű időmérő.  A tavalyi döntés értelmében törölték a vasárnap reggeli bemelegítést, így a versenyzőknek már csak a két futamra kell koncentrálniuk.

A Zengő Motorsport ötödik szezonjára készül a 2012-es év privát világbajnokával, Michelisz Norberttel. A magyar csapat a sikeres tavalyi év után ismét a japán gyáróriás, a HONDA versenyautójával vág neki a világbajnoki sorozatnak.  A Honda gyári csapatában, ahogy tavaly is, a 2009-es világbajnok olasz Gabriele Tarquini és a korábbi F1-es portugál pilóta, Tiago Monteiro indulhatnak a Civic 2014-es fejlesztésű autójával. Akárcsak tavaly idén is hozzáférhetőek lesznek a telemetriai adatok a hondás pilóták számára, amely nagy segítség lehet a Zengő Motorsport és Michelisz számára is, amíg jobban megismerik az újabb technikát.

A magyar különítmény negyedik alkalommal versenyezhet majd a marokkói utcai versenypályán. Az eddigi eredmények felemásak voltak, hiszen Michelisz Norbert az első évében a SEAT-tal bejutott a Q2-be és mindkét versenyen pontszerző helyen ért célba. A 2012-es versenyhétvégén azonban a BMW-vel nem jutott be az időmérő edzés második szakaszába, az első versenyen mégis sikerült a pontszerzők között végeznie. Tavaly pedig az autó még a gyerekbetegségeit nyögte, és Monteiro berepülő féktárcsája sem javította Michelisz és a csapat esélyeit.
 
Michelisz Norbert:
„Nagyon vártam már, hogy elkezdődjön az ide szezon. Örülök, hogy volt lehetőségünk tesztelni még a futamok előtt Olaszországban. Ahogy már ezt korábban is mondtam, a marokkói versenypálya nem tartozik a kedvenceim közé. Bízom benne, hogy a pontszerző helyekért tudunk harcolni. A fő célunk az lesz ezen a versenyhétvégén, hogy az autó hibátlanul teljesítse a versenytávot, hogy a lehető legtöbb információval gyarapodjunk a soron következő franciaországi versenyhétvége előtt.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: