Jegyek

Michelisz Norbi: „Elsősorban a tisztes helytállás a cél az...

WTCR
Michelisz Norbi: „Elsősorban a tisztes helytállás a cél az ausztriai hétvége során”
2013.05.15. 11:32
Két héttel a magyarországi forduló után Ausztriában, a Salzburgringen folytatódik a FIA WTCC sorozat. Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a Hungaroringen szerzett második helyezés után pontokat remél az ausztriai fordulótól is.
 
A Budapesttől 450 km-re található versenypályán a 2012-es szezonban rendeztek először túraautó-világbajnoki futamokat. A 4225 méter hosszú aszfaltcsík hosszú egyenesekből áll, ami miatt a végsebességé lesz a főszerep a hétvége során. A versenyzők Monza mellett, ezen a pályán érik el a legmagasabb végsebességet és a legmagasabb átlagsebességet is a szezonban.

Michelisz Norbertnek a tavalyi versenyhétvégén, az időmérő edzésen csak a 15. pozícióba sikerült kvalifikálnia magát, de ennek ellenére mindkét versenyen pontszerző helyen végzett. Az első futamon a 9., a második versenyen számos előzést bemutatva az 5. helyen ért célba. A Honda számára teljesen új lesz a Salzburgring, azonban a Japán autógyártó az idei sorozatban minden helyszínen versenyképes autót tudott biztosítani Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro és Michelisz Norbert számára is. 

A súlyok tekintetében a Honda újabb 10 kg pluszt visz majd magával Ausztriában és az idei szezonban először fut majd azonos súllyal a Chevrolet versenyautóival.

Michelisz Norbert: „Elsősorban a tisztes helytállás a cél az ausztriai hétvége során. A pálya nyomvonala nem igazán fekszik az autónak, a legmagasabb átlagsebességet egy körön ezen az aszfaltcsíkon érjük el. Sajnos az autónak még vannak apró hiányosságai és ezek közé tartozik, hogy az egyenesekben a végsebességünk az nem elegendő ahhoz, hogy ezen a nagyon gyors pályán fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel. A cél az, hogy mindkét futamot befejezzem és a lehető legtöbb pontot szerezzük meg a Salzburgringen.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: