Jegyek

Michelisz Norbi: „Minden célunkat teljesítettük ezen a...

WTCR
Michelisz Norbi: „Minden célunkat teljesítettük ezen a hétvégén”
2013.05.05. 20:07
A Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert 2011 és 2012 után idén is remekelt saját versenyhétvégéjén. Szándékosan írjuk így, hogy „saját”, mert ez számára sokkal több „hazai” futamnál. Itt minden róla szólt. Az ő kedvéért látogatott ki ismét a Hungaroringre több tízezer szurkoló, és ő megint nem okozott csalódást. Lassan kezd természetessé válni tőle a csoda.
 
Michelisz Norbi óriási tömeg előtt, a második rajthelyről kezdhette meg az első hungaroringi futamot. Ezt a pozíciót mind a gördülőrajtnál, mind a verseny további részében sikerült is megőriznie, így zsinórban ez a harmadik szezon, amikor legalább az egyik viadalt a top3-ban zárja a Hungaroringen (egy első és két második hely így a mérlege). Ráadásul a győztes Yvan Mullerrel el tudtak szakadni a Gabriele Tarquini által vezetett üldözőbolytól, így hátrafelé nem kellett tekingetnie a magyar versenyzőnek, aki alaposan megszorongatta a háromszoros világbajnokot, ám előznie nem sikerült. A Zengő Motorsport pilótája így értékelt a hivatalos sajtótájékoztató után a számos újságíró előtt:

„Nagyon reménykedtem benne, hogy egyrészt be tudom fejezni a futamot, másrészt fel tudok állni a dobogóra. Szerencsére mindkettő teljesült, úgyhogy nyilván nagyon-nagyon boldog vagyok. Aminek egy picit még inkább örülök, az az, hogy az autó nagyon jól működött. Ketten el tudtunk szakadni, láttam, hogy nyomást tudok gyakorolni Yvan Mullerre. Ez mindig nagyon fontos nekem mentális szempontból, és örülök neki tényleg, hogy ilyen jól haladunk az autóval. Látszik, hogy nem csak az időmérőn, egy körön vagyunk gyorsak, hanem ha arról van szó, akkor egy tizenkét körös versenyt is jó tempóban tudunk végigversenyezni.”
 
Felmerül a kérdés, hogy nem lett-e volna elérhető a győzelem, s ezáltal a tavalyi második futamon látott siker, hiszen a különbség rendkívül kicsi volt közte és Muller között – erre a felvetésre így válaszolt Michelisz Norbi: „Végig határon voltam őszintén szólva, s a távolság soha nem tette lehetővé, hogy támadjak. Maximum egy kamikaze manőverrel próbálhattam volna meg megelőzni, aminek biztos, hogy sírás lett volna a vége. Mint mondtam, nagyon fontos lett volna, hogy megnyerjem a futamot, de az elsődleges szempont az volt, hogy felálljak a dobogóra, úgyhogy nem bánkódom.”

Ekkor még hátra volt még egy futam, amelyet a fordított rajtrács okán a kilencedik pozícióból kezdhetett meg. A hazai pályán versenyző pilóta így látta az esélyeket az első futam dobogója után: „A lehető legtöbb pontot szeretném szerezni. Biztos vagyok benne, hogy a forgalomban ügyesen kell majd helyezkedni. Remélem, hogy jól elkapom az állórajtot, s akkor utána tempóból tudok előzni esetleg egyet-kettőt. Nem gondolom, hogy a második futamban benne van egy dobogós helyezés, mert előzni nagyon nehéz. Az autó ugyan jól működik, de azt gondolom, hogy a második futamon a bajnokságra kell összpontosítani, hogy lehetőség szerint a legtöbb pontot begyűjtsem.”
 
Norbi ezt a célját is sikerrel teljesítette ezen a vasárnapon. A második futamon végig azt csinálta, amit előzetesen elmondott. Szépen türelmesen és okosan vezetett, nem ment bele felesleges kakaskodásokba, és noha az első körben volt egy izgalmas pillanat, amikor Gabriele Tarquini Hondája éppen az ő autója hátuljába csapódott vissza a szalagkorlátról, ám épségben hazahozta a Civicet a célba. Igaz, a végén ismét előjött egy-két technikai probléma, de ez a hétvége szerencsére a legkevésbé sem erről marad számára emlékezetes.

„Összességében elégedett vagyok a második futamon elért 8. helyezésemmel. A rajt előtt az volt a célom, hogy az első futamon elért dobogós helyezésem után ezen a futamon is pontokat szerezzek, és ezt a célomat sikerült teljesítenem. Próbáltam támadni az előttem levőket, de nem volt meg igazán a kellő tempókülönbség az előzéshez, nem éreztem eléggé élesnek a fegyvert a kezemben, ezért nem vállaltam felesleges kockázatot. A végén aztán megint előjött a szlovákiai probléma, elkezdett beömleni az üzemanyag a pilótafülkébe, és a műszerfal sem működött, de szerencsére így is be tudtam érni a célba pontszerző helyen. Úgy gondolom, hogy egy nagyon pozitív hétvégét zárunk a csapattal, a tavalyi győzelmünk után idén egy 2. hellyel gazdagodtunk. Én ezt egy pici előrelépésként élem meg, mivel ezt a 2. helyet az első futamon szereztük. Minden célunkat teljesítettük ezen a hétvégén, tehát boldogok vagyunk. Felejthetetlen lesz ez a hétvége is számunkra. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek a lelátókon” – mondta el végül az összesereglett újságírók előtt Michelisz Norbi.  
Balogh Tamás & Borbás Bálint
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: