Jegyek

Michelisz Norbi: „Mindenki örül az esőnek, aki nem...

WTCR
Michelisz Norbi: „Mindenki örül az esőnek, aki nem Citroënt vezet”
2014.04.20. 11:34
Vasárnap reggelre megérkezett az eső a franciaországi Paul Ricard versenypályára, amely a Túraautó Európa-Kupa első futamán már komoly szerepet játszott, s bizony a túraautó-világbajnokság két futamát is jelentősen befolyásolhatja. A hondások, beleértve Michelisz Norbertet is, örülnek az égi áldásnak, amely kiegyenlítheti az erőviszonyokat.
 
Megérkezett az eső a WTCC franciaországi fordulójának vasárnapjára: a Túraautó Európa-kupa (ETCC) bemelegítése és első versenye is vizes pályán zajlott, jelenleg pedig minden bizonnyal hasonló okok miatt késik a második verseny rajtja. A csapadék a túraautó-vb versenyeit is befolyásolhatja, hiszen bár közhely, de az eső mindig kiegyenlítheti az erőviszonyokat, így nem véletlen, hogy a Citroënektől száraz pályán jelentősen elmaradó Hondák örülnek a fejleményeknek:
 
„Elnézve a száraz pályán mutatott teljesítményünket, nem fogok sírni, ha az időjárás megváltozik” – nyilatkozta a TouringCarTimes.com szakportálnak az a Gabriele Tarquini, aki Sebastien Loeb és José María López tegnapi kizárása után a második rajthelyről vághat neki az első futamnak. „Teljesítettünk már néhány órát itt vizes pályán, de akkor nem esett hevesen az eső. A pálya nagyon jó biztonsági szempontból, szóval talán ez a legjobb hely, hogy használjuk az esőgumikat és nedves pályán versenyezzünk.”
 
Tiago Monteiro, aki a két citroënes diszkvalifikációja után elvesztette a második verseny pole pozícióját, s csak a harmadik rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását, hasonló véleményen van, mint 2009-ben világbajnoki címet szerző olasz csapattársa: „Kicsit kiegyenlíti az autók közötti különbséget, szóval úgy vélem, ez nem érint hátrányosan minket, s egyúttal remek show-t is eredményezhet.”
 
A gyári versenyzőkhöz csatlakozott a Zengő Motorsport privát TC1-es Honda Civicjét kormányzó Michelisz Norbert is: „Azt hiszem, mindenki örül az esőnek, aki nem Citroënt vezet” – mondta a magyar. „Jó hír, mert az eső összekavarja a dolgokat, és pontosan erre van szükségünk.” Michelisz egyébként Loeb és López büntetése után a negyedik rajthelyet örökölte meg az első viadalra, s a körülmények fényében akár még egy jó eredmény is kisülhet a 13:15-kor rajtoló futamon. A második, 17:15-kor startoló versenyt a 7. helyről kezdheti meg a pilóta.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: