Jegyek

Michelisz Norbi: „Nagyon remélem, hogy most indul...

Interjú
Michelisz Norbi: „Nagyon remélem, hogy most indul számunkra igazán a szezon”
2013.04.27. 19:05
A Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert ismét meglepett minket. Nem is egyszer. Az első meglepetést azzal okozta, hogy a sok-sok technikai problémát és az elmúlt hetek minden nyűgjét maga mögött hagyva megint előhúzott valamit a cilinderből, és a 3. lett a Hondával a szlovák időmérőn.
 
A második meglepetés pedig az volt, amit és ahogyan ez után a fantasztikus eredmény után nyilatkozott. Tudniillik, Norbi nem repesett az örömtől, sőt, tulajdonképpen magát hibáztatta, amiért nem jött össze a pole. Az újabb pole a tavalyi után. Merthogy kettőt is hibázott állítólag ebben az iszonyat jó körében. És merthogy jó-jó ez a 3. hely, na de mégis, jobb is lehetett volna… Így gondolkozik egy igazi bajnok versenyző…

- Gratulálok, Norbi! A nap elején még nem tűntél ilyen boldognak… Nagyot fordult veled a világ azóta, nem igaz?
Michelisz Norbert: - Igen, egyáltalán nem voltam boldog a szabadedzések után, mert ismét problémáink adódtak az autóval. A fő probléma az volt, hogy nem tudtam elég időt eltölteni a pályán, de a második szabadedzésen így is sikerült 1-2 egészen biztató kört futnom, ezért optimista hangulatban vártuk az időmérőt. Tudtam, hogy a vonalvezetés fekszik a vezetői stílusomnak, ezért magabiztos voltam afelől, hogy sikerül majd a top10-ben végeznem, de a top3-as eredményre bevallom, nem számítottam. Ez az év egy új kezdetet jelentett számunkra, és nem is számítottunk rá, hogy egyből jönnek majd a sikerek. Ennek megfelelően voltak problémáink az első két versenyhétvégén, de most itt vagyunk Szlovákiában, és az első három helyen három Honda végzett az időmérőn, ami úgy gondolom, hogy egy fantasztikus eredmény mindannyiunknak. Szeretném megköszönni Gabrielének (Tarquini) és Tiagónak (Monteiro) is, mert ismét bebizonyosodott, hogy egy kiváló autót fejlesztettek. Nagyon boldog vagyok.
 
- Van egy nagyon gonosz kérdésem! Tavaly ugyanitt Te indultál a pole-ból, és Gabriele (Tarquini) a futamon segített Neked egy picit szélesebben venni az egyik kanyart… Most Gabriele indul a pole-ból, és Te nem sokkal mögüle. Hajt a vágy, hogy törleszd a tartozásod?
- (Nevet.) Talán, ha még mindig BMW-t vezetnék, megfordulna a fejemben ez! De most már mindketten Hondával versenyzünk, és a közös célunk az kell, hogy legyen, hogy minél több pontot szerezzünk a Hondának. Az, hogy a mi három autónk van elöl, úgy gondolom, hogy jó stratégiai helyzetbe hoz minket ahhoz, hogy megszerezzük a Honda Civic első győzelmét a WTCC-ben. Úgy gondolom, hogy a leggyorsabbnak kell nyernie a holnapi versenyt, a másik két pilótának pedig mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy hozzásegítse őt ehhez.    

- A tavalyi pole pozíciód után sikerült megint nagyot villantanod a Slovakiaringen. Pedig a nap elején még nem tűntél ilyen boldognak… Gondoltad volna ezt mondjuk az első szabadedzés után?
- Nem, abszolút nem. A két szabadedzés egyáltalán nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de örülök ennek a végkifejletnek, mert összességében azért pozitív napot zárunk a csapattal. Ami látszott az időmérő második szakaszában a gyorskörön, hogy nem volt elég rutinom a pályán, és ezért elkövettem két olyan apró hibát, aminek következtében sajnos nem volt lehetséges, hogy előrébb végezzek. Emiatt egy kicsit csalódott vagyok, de természetesen a fő most az, hogy a három Honda elöl van, és így holnap nagyon nagy esély van arra, hogy egy Honda nyerje az első futamot.
 
- Ezek szerint lehetett volna akár ez jobb is, úgy érzed?
Michelisz Norbert: - Alapvetően azt gondolom, hogy lehetett volna jobb. Nyilván nincs olyan versenyző, aki egy időmérő kör után azt mondja, hogy ez a kör tökéletes volt, de én tudom, hogy egy közepes és egy kis hibám is volt ebben a körömben. Tudom azt is, hogy hol és körülbelül mennyi időt veszítettem, és ez túlságosan sok ahhoz képest, amit egy átlagos időmérő körben veszíteni szabad. Tehát elég magabiztosan ki tudnám jelenteni, hogy sajnos ma egy egyéni hibából kifolyólag nem jött össze a pole pozíció.
 
- Fogalmazhatunk úgy, hogy ez egy terápiás célú időmérő edzés volt, mind a csapat részéről, mind a Te részedről?
- Abszolút fogalmazhatunk így. Reggel korántsem volt olyan jó a kedvem, mint most, és nagyon megérdemeltek a fiúk ezt az eredményt. Nagyon remélem, hogy most indul számunkra a szezon igazán, és hogy nagyon jól fel vagyunk készülve erre a futamra, de ami ennél is fontosabb, hogy az ezen a futamon szerzett információk alapján még jobban fel tudunk majd készülni jövő hétvégi, hazai futamainkra.

- Hogy érzed, ahhoz képest, hogy milyen keveset mentél az autóval és milyen keveset teszteltetek, ahhoz képest kimondottan gyorsan jött ez a jó eredmény?
- Igen, de azt is hozzá kell tennem, hogy az autó is lehetővé tette, hogy abszolút magabiztos legyek benne. Valószínűleg gyorsabban jött ez az eredmény, mint sokan számítottak rá. Én őszintén szólva az első új gumis kör után éreztem, hogy nem hiányzik semmi, képes lehetek arra, hogy a száz százalékot kihozzam az autóból. Sajnos ez különböző okok miatt nem jött össze, de nagyon örülök ennek a 3. helynek is, mert úgy gondolom, hogy a 3. hétvégénken az új autóval ez is egy nagyon jó eredmény. Erre elkezdhetünk majd építkezni.
 
- Már ma rengeteg magyar szurkoló szorított érted a lelátókon. Mit üzensz nekik, és azoknak, akik otthonról szurkolnak Neked?
- Nagyon köszönöm mindenkinek, aki itt volt ma, mert nagyon sokat segített a jelenlétük. Az otthoniaknak is köszönök mindent, főleg a nehéz délelőtti kezdés után esett nagyon jól érezni a szurkolók szeretetét, és hogy mindig, minden körülmények között mögöttem állnak, és támogatnak engem. Ez főleg a rossz időszakokban hatalmas segítség. Remélem, hamarosan lesz minek együtt örülnünk. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: