Jegyek

Michelisz Norbi újabb dobogójának örül a Honda

WTCR
Michelisz Norbi újabb dobogójának örül a Honda
2013.05.19. 21:13
„Dobogó és pontok a Honda jutalma a WTCC salzburgringi fordulóján” – hirdeti címében a Honda gyári WTCC-csapatának legfrissebb sajtóközleménye. Nos, ebből a dobogót és a pontok nagy részét a magyar privát csapat, a Zengő Motorsport színeiben versenyző Michelisz Norbert szállította ezúttal, vagyis lényegében ő mentette meg a Honda számára a hétvégét.
 
Igaz, Tiago Monteiro is szépen lekövette őt a második futamon a 4. helyen, mutatva, hogy ha Norbi hibázik (nem szokása), akkor is a Hondáé lett volna a dobogó legalsó foka. Azért mi jobban örülünk neki így. Pláne annak fényében, hogy Norbi a hungaroringi első futam után immár a második alkalommal zárt egy versenyt legjobb hondásként, és az egész hétvége tekintetében is ő szerezte ezúttal a legtöbb pontot a Honda három pilótája közül.

„Tovább kell harcolnunk a helyezésekért és a pontokért” – kezdi csapata sajtóanyagában Monteiro, aki mindkét osztrák futamot a második legjobb hondásként zárta, az elsőt közvetlenül Gabriele Tarquini mögött célba érve a 13., a másodikat Norbi mögött a 4. helyen. „Hosszú még a szezon, és ebben az erős bajnokságban semmit nem adnak ingyen, de ezért is ez a világbajnokság. Igazán bízom benne, hogy mostantól minden hátralevő futamon sikerül majd pontokat szereznünk” – árulta el a portugál.

Nem Tarquinié volt ez a hétvége, és akkor még finoman fogalmaztunk. Az olasz világbajnok ugyan a hétvége előtt hangsúlyozta, hogy száz százalékos fizikai állapotban van hungaroringi második futamon történt jókora bukása után, ám a teljesítménye valami miatt mégis eltért a megszokottól. Az első futamot Norbihoz és Monteiróhoz hasonlóan ő is a mezőny végéről volt kénytelen megkezdeni az időmérő után szabálytalannak talált hátsó szárny miatt, ám a második futamon sem tudott maradandót alkotni. Igaz, a világbajnoki címvédő Rob Huffot a végén azért csak maga mögött tartotta valahogy, így legalább a 8. helyért járó négy pontot zsebre tette. Csak hát mindeközben Yvan Muller 38 pontot szerzett, márpedig a világbajnoki címért idén őt kellene legyőznie az olasznak. Nem lesz egyszerű.

„Keményen kellett dolgoznom, hogy tartsam a pozíciómat, ami nem is sikerült mindenkivel szemben. De legalább egy darabban maradt az autó, és most lesz egy kis időnk tesztelni vele a júniusban következő moszkvai verseny előtt” – értékelt szűkszavúan Tarquini.

A Honda R&D WTCC fejlesztési projektvezetője, Daisuke Horiuchi mindehhez a következőket tette hozzá: „Ez egy kemény hétvége volt, és kevés minden ment úgy, mint vártuk. Az egyenesekben ugyan kicsit javult a sebességünk, de tovább kell finomhangolnunk a turbó és gyújtáskontroll működését. Emellett fontos, hogy újabb lehetséges aerodinamikai fejlesztéseket is felfedezzünk a következő versenyre” – zárta a japán szakember.

Csak ne olyat, mint ez a hátsó szárny volt – tehetnénk hozzá némi szarkazmussal. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: