Jegyek

Monteiro csalódott az elszalasztott dobogó miatt, de...

WTCR
Monteiro csalódott az elszalasztott dobogó miatt, de pozitívan tekint a hétvégére
2013.08.05. 09:06
Tiago Monteiro kalandos futamokat teljesített Argentínában: az első versenyt motorcsere miatt a mezőny végéről kezdhette meg, s onnan küzdötte fel magát a tizedik helyre, míg a második viadalon dobogós helyen autózott, amikor a később büntetést kapó Yvan Muller kipöckölte.
 
Nem kezdődött problémamentesen Tiago Monteiro hétvégéje, hiszen már a szombati első szabadedzés során kiderült, hogy motorgondok vannak a portugál Hondájával, így ki kell cserélni az erőforrást, ami automatikusan azzal járt, hogy az első futamon csak a rajtrács végére sorakozhat fel. Vasárnap aztán nagyot küzdött, s kihasználva a széles pálya adta lehetőségeket, egészen az egy világbajnoki pontot érő tizedik helyig tört előre. Monteiro így nyilatkozott az első futam leintését követően a JAS Motorsport hivatalos sajtóanyagában:
 
„Eldöntöttem, hogy mindent beleadok, amit tudok, amikor elindul a verseny, de azt is elhatároztam, hogy nem kockáztatok semmiféle sérülést az autón, de annyira jól kezelhető volt és igazán jó volt az egyensúlya, hogy önbizalmat adott nekem, s így biztonságosan tudtam előzni. Utolértem a csoportot, ami top10-es helyekért harcolt, és annyira szoros volt, hogy még az utolsó kör utolsó két kanyarjában is rést kerestem. De tizediknek lenni jó, és várom a második versenyt” – mondta a rutinos pilóta.
Monteiro és Muller a második futamon történt koccanás előtt
 
A második futam aztán jobban alakulhatott volna Monteiro számára: a második helyen haladt, amikor azonban utolérte a mezőny közepéről elképesztő ütemben feljövő Yvan Muller. A háromszoros világbajnok épp előzni akarta a hondást, ám hirtelen váltott mögötte pozíciót, s eközben meglökte hátulról ellenfele kocsiját. A francia emiatt áthajtásos büntetést kapott, míg a portugál folytatni tudta a versenyt. A viadal végén még az ötödik pozícióban autózó márkatársat, Michelisz Norbertet is utolérte, de megelőznie már nem sikerült, így maradt a hatodik hely.
 
„Természetesen csalódott vagyok” – fogalmazott a második verseny végeztével Monteiro. „Igazán úgy éreztem, hogy van esélyem a dobogóra, de ha összességében nézzük a hétvége eredményeit, elégedettnek kell lennünk. A kocsi nagyon versenyképesnek mutatkozott, s képesek voltunk vele behozni a lemaradást, ha helyezéseket vesztettünk. Ez azt jelenti, hogy sebességet nyertünk. Úgy gondolom, ez egy nagyon pozitív hétvége volt.”
 
A JAS Motorsport másik pilótája, Gabriele Tarquini egy negyedik és egy második hellyel gazdagodott a Termas de Río Hondo versenypályán – az ő nyilatkozata itt található.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: