Jegyek

Monteiro: „Eddig minden a tervek szerint, de tudunk még...

WTCR
Monteiro: „Eddig minden a tervek szerint, de tudunk még gyorsulni”
2012.10.19. 13:22
A 2012-es WTCC szezon japán hétvégéjének pénteki félórás tesztjén megtette első métereit a túraautó-világbajnokságon a Honda Civic S2000, amely Tiago Monteiróval a volánjánál egyből igencsak versenyképes tempót tudott diktálni. A JAS Motorsport által felkészített gyári Honda első éles bevetésén csupán egy másodperccel maradt el a gyári Chevrolet-k idejétől.
 
„Ez nem volt rossz kezdésnek”- mondta el Monteiro a WTCC hivatalos oldalának nyilatkozva, miután a 9. helyen végzett a suzukai teszten, a Civic S2000 első olyan bevetésén, amelyen össze lehetett vetni a Honda új versenygépének tempóját a többi gyártó már jól bevált technikáival. „Egy másodperccel a Chevyk mögött lenni mindössze néhány hónapnyi munka után egy kifejezetten jó kiindulási pontot jelent, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a Chevyk éppen pályacsúcsot döntöttek”- tette hozzá.

„Jó érzés itt lenni, és összehasonlítani a teljesítményünket a többiekével. Továbbra is a saját feladatunkra koncentrálunk az autó fejlesztését illetően, de azért jó érzés máris ott lenni a mezőny közepén. Gyűjtöttünk néhány újabb hasznos információt, és most ezeket kielemezve rájöhetünk, hol tudunk még tovább gyorsulni. Nagyon izgalmas volt ez az első teszt, és elégedettek vagyunk az eddigiekkel. Minden a tervek szerint halad”- jelentette ki boldogan a portugál, aki saját elmondása szerint pedig még nem is feszegette igazán a határokat az autóval.

„A piros zászlós megszakítások nem jöttek a legjobbkor számomra, amivel nyilván nem voltam egyedül, de ennek ellenére is ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk: a top10-ben, és most megpróbálhatunk még közelebb kerülni az élmezőnyhöz. Keményen nyomtam neki, de nem időmérős beállításokkal, sokkal inkább a versenyekre volt beállítva az autó. Tehát van még tér a fejlődésre, efelől semmi kétség – mind az autó, mind pedig az én részemről”- mondta el végül Monteiro.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: