Jegyek

Monteiro: „Érzésre határozottan jobb vezetni ezt az autót,...

WTCR
Monteiro: „Érzésre határozottan jobb vezetni ezt az autót, mint a tavalyit”
2013.03.07. 09:36
Az Eurosport külföldi riportere a gyári Honda csapat és a Zengő Motorsport múlt heti közös cremonai tesztjén Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini mellett Tiago Monteirót is megkérdezte friss benyomásairól. A portugált elsősorban a 2012-es és a 2013-as Civic WTCC különbségeiről kérdezte, mivel ő a 2012-es modellről neki volt a legtöbb tapasztalata tavalyról.
 
Monteiro ugyanis a 2012-es WTCC-szezon utolsó három versenyhétvégéjén már a 2012-es Civicet nyüstölte, nem is eredménytelenül, hiszen Makaóban első dobogós helyezését is megszerezte az autóval. Ugyanakkor állítja, az idei autó még jobb lesz, mint elődje volt.

„Ránézésre valószínűleg nem látni túl nagy különbséget a tavalyi és az idei autónk között, mert az autó külsején kevés változtatást hajtott végre a csapat, de elárulhatom, hogy belül annál több minden változott!” – újságolja vidáman Monteiro a WTCC hivatalos oldalán közzétett videóinterjúban. „Rengeteg új megoldás került az autóba, csupa olyan apróság, amitől még gyorsabb lett a Civic. Legalább egy tucatnyi ilyen módosítás van az autó belsejében.”

„Érzésre is más ezt az autót vezetni, mint a tavalyit, és ez is volt a cél, hiszen mindig javítani akarunk azon, amink van” – folytatja a portugál, aki tavaly egyedüliként vezette versenykörülmények között a Civic WTCC 2012-es változatát, így a legkompetensebb személy arra, hogy összehasonlítsa a tavalyi és az idei konstrukciót. „Szóval érzésre határozottan jobb vezetni ezt az autót, mint a tavalyit, noha nincs igazán kézzel fogható összehasonlítási alapunk, így valóban csak az érzéseinkre hagyatkozhatunk. De én és Gabriele is ugyanazt érezzük, és mindketten elégedettek vagyunk azzal az iránnyal, amelybe az autó fejlesztése halad.”

„Abban tehát biztosak vagyunk, hogy egy jobb végterméket kapunk, mint tavaly. De hogy ez mire lesz elég? Nos, az idő majd megmondja!”
– nevet Monteiro, majd hozzáteszi. „Egy új motort is épített a Honda az új autóba, de ez egy még jelenleg is futó projekt. Minden alkalommal, amikor kimegyünk a pályára, a japán mérnökök mindig megkérnek minket különböző dolgokra, vagy néha maguktól próbálkoznak meg különféle megoldásokkal, és ilyenkor a visszajelzéseinkre kíváncsiak. Tehát minden kilométer, amit megteszünk az autóval, az egyúttal az új motor tesztelése is. Megállás nélkül plusz teljesítményt keresünk, még vezethetőbbé akarjuk tenni az autót, és úgy érzem, ez sikerül is. De hangsúlyozom, ezek inkább csak érzések, amikről most be tudok számolni. Jó érzések!”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: