Jegyek

Monteiro: „Imádtam a kocsit!”

WTCR
Monteiro: „Imádtam a kocsit!”
2014.01.27. 20:48
A Honda túraautó-világbajnoki csapata a múlt héten teljesítette első, teljesen titokban lezajlott tesztjét a 2014-es autóval. Bár a Michelisz Norbi jelenlétében lebonyolított gyakorláson Gabriele Tarquini tette meg a legtöbb kilométert a Civic volánja mögött, azért csapattársa, Tiago Monteiro is kipróbálhatta a kocsit, s első benyomásai alapján rendkívül élvezetes azt vezetni.
 
A múlt héten a Honda teljes gyári alakulata négy napot töltött el az aragóni versenypályán, ahol első igazi tesztjüket teljesítették a 2014-es kocsival. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, ott volt a helyszínen a Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert, valamint Bári Gergely versenymérnök is, akik egyelőre csak megfigyelőként voltak jelen, de így is rengeteg hasznos információval lettek gazdagabbak. A legtöbb kilométert az elképesztő rutinnal rendelkező 2009-es világbajnok, Gabriele Tarquini tette meg, de csapattársa, Tiago Monteiro is lehetőséget kapott azért a volán mögött, s rendkívül elégedetten nyilatkozott az első teszttel kapcsolatban: „Kipróbáltunk mindent, amit ki kellett az első teszt során” – mondta a portugál az általuk kiadott sajtóközleményben. „Az elmúlt négy nap nagyon produktív volt. Még mindig sok tennivalónk van, de ez az első gyakorlás a 2014-es Honda Civic-kel rendkívül érdekes és ígéretes volt.”
 
A korábban a Forma-1-et is megjárt pilóta természetesen az új TC1-es Civicről szerzett első benyomásait is megfogalmazta, amelyek rendkívül pozitívak voltak: „Imádtam a kocsit!” – lelkesedett Monteiro. „Teljesen különbözik a 2013-as verziótól. Élvezet vezetni, és azonnal éreztem a motorerő és a leszorítóerő növekedését, valamint a súlycsökkenést. Nagyon kellemes, de egyúttal összetettebb is kihozni a legtöbbet belőle. Fejleszteni a Honda Civicet nagy kihívás lesz, de már várom” – mondta a versenyző, majd néhány szóban arra is kitért, hogy milyen változásokat vár az új szabályoktól a versenyzést tekintve: „Jó móka lesz a bajnokság minden pályán lévő számára, de a rajongóknak is. A versengés nagyon kemény lesz, s a futamok rendkívül izgalmasak lesznek, efelől nincs kétségem” – zárta gondolatait a hondás. Reméljük, a legközelebbi teszt során már Michelisz Norbi is beülhet majd az autóba, s ő is megszerezheti első éles tapasztalait a 2014-es versenyautójáról.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: