Jegyek

Monteiro: „Különleges figyelmet kell szentelnünk a...

WTCR
Monteiro: „Különleges figyelmet kell szentelnünk a gumikopásnak”
2013.05.14. 16:16
E hét végén a Salzburgringen folytatódnak a túraautó-világbajnokság küzdelmei. Bár Tiago Monteiro tavaly a SEAT-tal egészen jól szerepelt az osztrák pályán, és az első futamot az 5. helyen zárta, ám a JAS Motorsport csapatfőnökével, Alessandro Marianival és hondás kollégájával, Michelisz Norberttel együtt ő is azt vallja, idén, a Hondákkal nem lesz könnyű dolguk ezen a ringen.
 
Tavaly főként az elsőkerekes autók sorozatos defektjéről maradt emlékezetes a salzburgringi verseny, így nem csoda, hogy Monteiro is ezzel kezdi mostani futamelőzetesében. „Különleges figyelmet kell szentelnünk a gumikopásnak. A tavalyi tapasztalatok megtanítottak minket arra, hogy a gumik elhasználódása kulcsfontosságú szerepet játszhat az itteni versenyek végkimenetelében.”
Monteiro már startra kész…
 
Nemcsak a gumikopás miatt vár azonban nehéz hétvége a hondásokra, hiszen maga a pálya vonalvezetése sem igazán fekszik a Civiceknek. „Ez egy gyors pálya, ami több mint valószínű, hogy nem fog a leginkább kedvezni a csomagunknak. Főleg, ha még azt is hozzávesszük ehhez, hogy ezúttal a maximális, 40 kg-os ballaszt súllyal futunk majd. Így aztán nem marad más hátra, mint a kemény munka, hogy megpróbáljunk változtatni az eddigi trenden és javítani a Honda Civic teljesítményén az ehhez hasonló pályákon. Konkrétan ezen a pályán még soha nem mentünk ezzel az autóval, úgyhogy sokat kell majd tanulnunk a beállítások tökéletesítése érdekében.”  

A portugál pilóta, aki jelenleg Michelisz Norberttel azonos pontszámmal áll a bajnokság 10-11. helyén, nemrégiben egy rövid olaszországi shakedown-t is teljesített az autóval, biztos, ami biztos. „Csak meg kellett bizonyosodnunk róla, hogy minden rendben működik. Remélem, hogy az előttünk álló hétvégén újabb értékes pontokat szerzünk mindkét pontversenyben” – tette hozzá végül Monteiro. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: