Jegyek

Monteiro már a Honda első versenyén a top10-et veszi célba

WTCR
Monteiro már a Honda első versenyén a top10-et veszi célba
2012.10.16. 15:09
Hétvégén eljön egy a szurkolók által is – hát még Tiago Monteiro által – régóta várt pillanat, hiszen a suzukai WTCC-fordulón bemutatkozik a Honda mint gyári istálló, és először hajt majd versenykörülmények között pályára a JAS Motorsport által épített Honda Civic S2000, amelyet a 2012-es szezon utolsó három versenyhétvégéjén Monteiro fog vezetni.
 
A korábban a Forma-1-ben is bizonyító, majd a WTCC-ben évek óta SEAT-tal versenyző Monteiro természetesen már alig várja első éles bevetését a vadonatúj Civic-kel, és noha ő is hangsúlyozza, hogy a Honda hazai bemutatkozásán elsősorban nem a minél jobb eredmények hajszolása, hanem a további tesztkilométerek és adatok gyűjtése lesz a csapat fő célja, azért bevallotta: a lelke mélyén bízik benne, hogy már első hondás versenyhétvégéjén pontokat tud majd szerezni.
 
„Fontos, hogy egy percre se veszítsük szem elől a fő célunkat ezen az első éles bevetésen, ami nem más, mint hogy tapasztalatokat szerezzünk és számos olyan technikai megoldást teszteljünk az autón, amelyek a 2013-as szezonban majd a hasznunkra válhatnak”- kezdte az Autosport magazinnak adott nyilatkozatában a portugál pilóta.  

„Valós információkat akarunk gyűjteni. Nem az a célunk, hogy rögtön jó eredményt érjünk el, de a lelkünk mélyén szentül hisszük, hogy a top10 már Japánban egy elérhető cél lehet számunkra”- tette hozzá Monteiro, aki ezután megdicsérte a Hondát és a JAS Motorsportot az eddigi közös erőfeszítésekért, és annak gyümölcséért: a Civic S2000 megalkotásáért.

„A JAS és a Honda kiváló munkát végzett az elmúlt hat hónap során. Az egész csapat nagyon keményen dolgozott, és ennek az eredménye, hogy most részt tudunk venni ezek a két japán futamon, a Honda hazai pályáján”- mondta el Monteiro, aki a múlt héten – már Japánban – tesztelte ismét a Honda új WTCC-s versenygépét, ami elmondása szerint eddig kifogástalanul muzsikált alatta, ám az igazi teszt maga az első verseny lesz.

„Az utolsó bejáratás Sugóban remekül ment. Az autó rendkívül megbízható, de a tempónkról nehéz bármit is mondani egyelőre, mivel mindig egyedüli autóként voltunk jelen a pályán, ezért nincs összehasonlítási alapunk a többiekhez képest”- mondta Monteiro. Hát hamarosan lesz!
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: