Jegyek

Monteiro megint dobogóra vezette a Hondát Makaóban,...

WTCR
Monteiro megint dobogóra vezette a Hondát Makaóban, Tarquininak megvan az év végi 2. hely
2013.11.18. 15:24
Bár Michelisz Norbert számára sajnos nem a legjobban zárult a 2013-as WTCC-szezon, de a Hondánál így is volt ok az örömre, hiszen Tiago Monteiro 2012 után ismét dobogóra vezette a makaói első futamon a Civicet, ahol ezúttal 2. helyet szerezte meg. 2. lett Gabriele Tarquini is, ő az összetettben csípte meg ezt a helyet, vagyis a legjobb lett „a többiek” közül.
 
Idén ugyanis alapvetően két csoportra lehetett osztani a versenyzőket: volt Yvan Muller és voltak a többiek. A bajnoki cím sorsa igazából egy percig sem volt kérdéses, így nyugodtan kijelenthetjük, Tarquini abszolút kihozta idei lehetőségeiből a maximumot ezzel az év végi 2. hellyel. Michelisz Norbi sem lehet csalódott a 6. hellyel, hiszen a Zengő Motorsport privát Hondájával számtalan alkalommal verte a gyári Civiceket, egyedül ezért az utolsó futamos totálkárért kár picit.

Monteiro számára katasztrofálisan indult az év, a szezon végére viszont nagyon magára talált, és az utolsó néhány versenyhétvégén tiszta tempó tekintetében szinte mindig verte Tarquinit. Összességében mindhárom Honda-pilóta jól helytállt tehát az idei évben, elégedettek lehetnek az olasz, illetve a magyar csapat, továbbá a japán motorgyártó vezetői.

„Nagyon örülök ennek a 2. helynek” – mondta el a makaói futamok után csapata hivatalos sajtóanyagában Monteiro. „Igazi verseny volt végig. Amikor egy ennyire nagyon-nagyon szűk pályán megy az ember, akkor ott nincs helye a legkisebb hibának sem. Tartanom kellett a tempómat, és közben folyamatosan figyelnem kellett hátrafelé is, hogy hol jönnek a többiek. Végül meglett a 2. hely, szóval idén egy hellyel előrébb végeztem, mint tavaly. A második futamon a rajt utáni balesetből kimaradtam, de aztán összeértem az egyik autóval egy kanyarban, és eltört a felfüggesztésem” – elevenítette fel a szezon utolsó két versenyének történéseit a portugál pilóta.
Tarquini bravúros előretörést mutatott be a mezőny végéről, bár a többiek jobban törték magukat!
 
Tarquininek némileg komplikáltabb napja volt vasárnap, mivel a reggeli warm upon elektronikai problémák léptek fel Hondája motorvezérlésében, ami miatt az első futamot kihagyni kényszerült. A második futamon viszont már a mezőny után eredt a bokszutcából, és egészen a 9. helyre jött fel a leintésig. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy megszerezze a hőn áhított év végi 2. helyet.

„Nagyon szerettem volna ott lenni az első futamon, mert a második sorból indulva esélyem lett volna a győzelemért harcolni. Ugyanakkor mindezen drámák után már annak is nagyon örültem, hogy újabb pontokat szereztem. Nagyon eredmény volt ez az év, és a Honda mostanra egy nagyon versenyképes autóvá nőtte ki magát. 2014-ben egy új éra kezdődik az új szabályokkal, ami egy új kihívás lesz a mi csapatunk számára is” – mondta el a 2009-es világbajnok, aki jövőre is Monteiróval az oldalán próbálja meg sikerre vezetni a gyári Honda projektjét, miközben Michelisz Norbert mellett immár a Proteam színeiben versenyző Mehdi Bennani is egy privát Civicet terelget majd a futamokon. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: