Jegyek

Monteiro: „Nehéz hétvége lesz, de izgalmas!”

WTCR
Monteiro: „Nehéz hétvége lesz, de izgalmas!”
2013.04.04. 16:54
Tiago Monteiro nem ringatja magát hiú ábrándokba. Tudja, hogy a monzai problémák nem oldódtak meg maguktól, és mivel az elmúlt másfél hétben végig úton voltak az autók Afrika felé, így Marrakechben is nehéz hétvége elé néznek a gyári Hondával. A végsebesség hiánya a gyors utcai pályán is elég komoly hendikep lehet, ezért Monteiro a dobogóban nem, csak a pontszerzésben bízik.
 
„A marrakechi egy nagyon speciális karakterisztikájú pálya. Nagy a tempó, és agresszív féktávokat kell vennünk rajta, úgyhogy nagyon észnél kell lennünk, mivel ez egy utcai pálya, és nagyon hepehupás. Meglátjuk, az autó hogyan reagál majd a sok huplira, de bízunk a munkánkban” – utalt rá Monteiro, hogy csapata, a JAS Motorsport összességében bizonyára jó munkát végzett a tél folyamán, és a kezdeti gyerekbetegségeket leszámítva, alapvetően egy nagyon jól összerakott, gyors autó a Civic.  
 
Most viszont még ki kell kúrálniuk azokat a bizonyos gyerekbetegségeket. „Tudjuk, hogy még nincs meg a kellő végsebességünk, de remélhetőleg ezen a pályán – ami szintén gyors, de azért nem annyira, mint a monzai – a váz beállításaival kompenzálni tudjuk majd ezt a kis hiányosságot.”   

Ezzel együtt Monteiro egyelőre nem vár dobogós helyezést magától, még akkor sem, ha a legutóbbi utcai futamon, a WTCC 2012-es makaói második futamán dobogós helyen végzett az akkori, 2012-es Civickel. „Úgy gondolom, hogy a bajnokságnak ebben a korai fázisában a legfontosabb, hogy pontokat szerezzünk, és folyamatosan fejlődjünk. Az időmérő edzések is egy olyan terület, amire komolyan oda kell figyelnünk. Remélem, hogy ezen a hétvégén egy kevésbé zavarodott időmérőnk lesz, mint legutóbb volt, és ki tudjuk majd aknázni az autóban rejlő potenciált. Nehéz hétvége lesz, de izgalmas!” – zárta saját hivatalos futamelőzetesében Tiago Monteiro.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: