Jegyek

Moszkva, 2. futam: Újonc-győzelem, Michelisz elfogyott a...

WTCR
Moszkva, 2. futam: Újonc-győzelem, Michelisz elfogyott a végére
2014.06.08. 13:12
Az újonc Ma Qing Hua révén az első kínai győztest köszönthetjük a WTCC történetében. A Citroen új pilótája ráadásul élete első versenyhétvégéjén állhatott a dobogó legmagasabb fokára! Michelisz Norbi óriási harcok árán végül a hetedik helyen fejezte be a versenyt, pedig a dobogó sem állt távol tőle.
 
A második futam rajtja előtt még igen sok volt a kérdőjel….Az élről induló Hugo Valente autóját elég későn szállították vissza a boxba, így sokáig kérdéses volt, vajon a francia elindulhat-e egyáltalán a versenyen. Michelisz Norbi a harmadik helyről várhatta a lámpák kialvását, egy dobogós helyezés mindenképpen a „csoda” kategóriájába tartozott volna a magyar fiútól. Az élete első WTCC hétvégéjén résztvevő, és az első sorból rajtoló,  kínai Ma Qing Hua igen jó esélyekkel várhatta a rajtot, miután az első futamon a bravúros hatodik helyen végzett, alig elmaradva a csapattárs, Yvan Mullertől.

A Campos Racing csapatának végül sikerült Valente autóját a rajtrácsra állítani, (amit még a pályán is folyamatosan javítottak),  Dusan Borkovic esetében ez a „bravúr” sajnos már nem sikerült, a szerb csak a box utcából eredhetett a mezőny után.

A rajt óriási izgalmakat tartogatott: előbb Michelisz rajtolta le a Mat, majd Yvan Muller forgott keresztbe a célegyenesre fordulva, az összetettben vezető José Maria Lopez pedig egész egyszerűen a rajtrácson ragadt. Az argentint végül vissza is tolták a csapathoz, váltóhiba miatt feladni kényszerült a versenyt. Ma közben folyamatosan támadta Michelisz-t, a célegyenesre fordulva kétszer is bebújt mellé, a magyar fiú viszont leleményesen, mindig visszaszerezte a pozícióját. Hugo Valente végül egy áthajtásos büntetést is bezsebelt, miután még a rajtrácson, a szerelői túl későn tették fel az abroncsokat a kocsijára, így a Zengő Motorsport pilótája az élre állt! Micheliszék mögött is kemény csata folyt, Monteiro lökte ki a pályáról Chiltont, míg Tarquini már a harmadik helyért támadta Bennanit.

Yvan Muller már az első futamon is fantasztikus előzést mutatott be, de a hatodik körben ezt is felülmúlta! A célegyenes végén a három Honda harcolt egymással, amit a francia egy remek kigyorsítással kihasznált, és mind Tarquinit, mind pedig Bennanit maga mögé utasította. Michelisz végül már nem tudta tartani a szélvészgyors Ma Qing Hua-t, így visszacsúszott a második helyre, megkapva a nyakába Yvan Muller-t. A négyszeres világbajnok végül erőlködés nélkül hagyta ott Norbit, aki egy hátsó lökhárítóval is szegényebb lett. Gabriele Tarquini sem gyarapíthatta pontjainak számát, miután Lopez után ő is kiállni kényszerült.

Hat körrel a vége előtt Ma, Muller, Michelisz, Monteiro, Bennani, Coronel, és Loeb volt az első hét sorrendje. A portugál már épp támadni kezdte a márkatársát, amikor is Monteiro autója hirtelen megadta magát, így mindkét gyári Honda kiesett. Muller nem tudott közelebb férkőzni a csapattársához, aki élete második WTCC futamán már a győzelem kapujában érezhette magát. Michelisz magabiztosan tartotta a harmadik helyet, mögötte viszont Coronel próbálta megelőzni Bennanit, többször is „megkóstolta” a marokkói lökhárítóját.
Loeb elég gondterhelt hétvégén van túl

Két körrel a vége előtt azonban Michelisz abroncsai teljesen elfogytak, lecsúszott az ívről, így Bennani és Coronel is megelőzte a magyar fiút. Az utolsó körben az ötödik helyet próbálta tartani Norbi, de a kigyorsításnál Loeb egyszerűen „bedarálta” a piros-fekete Hondát, akit végül Chilton is megelőzött, így a hetedik helyen zárta a moszkvai futamot. Kár érte, hiszen nagyon közel volt a dobogó! A futamot végül az élete első WTCC hétvégéjét teljesítő Ma Qing Hua nyerte, megelőzve a Yvan Mullert, aki Lopez kiesése után jó pár pontot tudott faragni az éllovassal szemben. Mehdi Bennani révén végül a Honda is felállhatott a dobogóra, Coronel a negyedik, Loeb pedig az ötödik helyen zárta az oroszországi hétvégét.
Michelisz két körrel a vége előtt még harmadik volt


Végeredmény, 2. futam:

1  MA Qing Hua CHN Citroen C-Elysee WTCC TC1  
2 Yvan MULLER FRA Citroen C-Elysee WTCC TC1 1.261
3 Mehdi BENNANI MAR Honda Civic WTCC TC1 12.252
4 Tom CORONEL NLD Chevrolet RML Cruze TC1 TC1 12.424
5 Sebastien LOEB FRA Citroen C-Elysee WTCC TC1 14.725
6 Tom CHILTON GBR Chevrolet RML Cruze TC1 TC1 14.890
7 MICHELISZ Norbert HUN Honda Civic WTCC TC1 15.118
8 Gianni MORBIDELLI ITA Chevrolet RML Cruze TC1 TC1 19.894
9 Hugo VALENTE FRA Chevrolet RML Cruze TC1 TC1 20.157
10 Rene MUNNICH DEU Chevrolet RML Cruze TC1 TC1 20.984
11 Dusan BORKOVIC SRB Chevrolet RML Cruze TC1 TC1 26.813
12 James THOMPSON GBR Lada Granta 1.6T TC1 31.686
13 Franz ENGSTLER DEU BMW E90 320 TC TC2 1:03.478
14 Pasquale DI SABATINO ITA BMW E90 320 TC TC2 1:15.843
15 John FILIPPI FRA SEAT Leon WTCC TC2 1:27.553
16 Nikita MISIULIA RUS SEAT Leon WTCC TC2 1:35.889
Nem ért célba:        
  Tiago MONTEIRO   Honda Civic WTCC TC1  
  Rob HUFF   Lada Granta 1.6T TC1  
  Gabriele TARQUINI   Honda Civic WTCC TC1  
  Mikhail KOZLOVSKIY   Lada Granta 1.6T TC1  
  Jose Maria LOPEZ   Citroen C-Elysee WTCC TC1  

 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: