Jegyek

Motegi, Futam: Alex Marquez húzta be a nap első versenyét

Moto3
Motegi, Futam: Alex Marquez húzta be a nap első versenyét
2014.10.12. 04:51
Alex Marquez kis szerencsével nyerte a Japán Nagydíj Moto3-as futamát. Mivel végig az élmezőnyben ment, és ki tudott maradni a verseny végi kakaskodásból, megérdemelten állhatott a dobogó tetejére. Két oldalára Efren Vazquez és Brad Binder állhattak fel. Az élről induló Kent túl sokat kockáztatott a végén, valószínűleg Miller örül ennek legkevésbé.
 
Elérkezett a hétvége legfontosabb napja, magyar idő szerint hajnali 4:00-kor vették kezdetüket a versenyek. A lebonyolítási sorrend a szokásos volt, így ezúttal is a legkisebbek kezdhettek. Az időjárás szerencsére sokkal jobb volt, mint amit jósoltak a hét közben. Bár az előző két napi szikrázó napsütés elmaradt, a felhős ég ellenére egyértelműen száraz versenyt lehetett kihirdetni. Az első helyről az egész hétvégén nagyon gyors Kent indulhatott, akinek ez élete második pole-ja volt, az előzőt szintén itt szerezte, aztán meg is nyerte a futamot. Mellőle Antonelli és McPhee indulhatott. Az első kanyarban többen is elestek, az első két helyről rajtoló pilóta remekül indult, mögéjük Miller zárkózott fel. Az ötös kanyarban ismét összeakadtak ketten, Miller pedig feljött a második pozícióba. Az első kör végén Kent, Miller, Antonelli, Marquez, Binder, Oliveira, McPhee, Vinales, Bagnaia és Bastianini volt a top 10.
 
A harmadik körben Marquez leküzdötte Bindert, majd Millert is. Az ausztrál az utolsó kanyarban aztán beszúrt neki, Binder is tűzközelben volt, végül azonban maradt a Marquez, Miller, Binder sorrend köztük. Ennek a kis összezörrenésnek köszönhetően Kent lélegzetvételnyi előnyhöz jutott. Nem sokáig, mert Marquez megelőzte. A brit nagyon keményen akart válaszolni, mindketten visszacsúsztak, így Miller ölébe hullott a vezetés. A hetedik körben Masbou elesett. Marquez közben már átvette a második helyet Bindertől, aki mögött már ott loholt Kent. Egy körrel később Kent is meg tudta előzni Bindert, majd Marquezt is, de ezt csupán egy kanyarig hagyta a spanyol. A kilencedik kör legelején Binder ismét a harmadik volt. A kör közepénél pedig már második. Az első hét egyben volt, Miller, Binder, Marquez, Oliveira, McPhee, Vazquez és Kent voltak ebben a bolyban.
Binder élete második dobogóját szerezte
 
Tíz körrel a vége előtt motorok maradtak a pályán, Kornfeil és Navaro az egyik aluljáróban maradtak, elképzelhető, hogy nem úszták meg sérülés nélkül. Az első hét sorrendje közben folyamatosan változott. A második bolyt Rins vezette, mögötte Fenati, Bastianini, Antonelli és Vinales voltak. A tizenkettedik kör legvégén Oliveira csúnyán odaverte magát, hordágyon kellett levinni egy high-side után. Kicsivel később már saját lábán láthattuk a portugált. Hét kör volt ekkor hátra, Miller, Marquez, Binder, McPhee, Kent és Vazquez pedig továbbra is együtt száguldottak. Közülük az első kettő keményen tartotta pozícióját, a többiek viszont igen sokszor cseréltek helyet.
 
Három körrel a kockászászló lengetése előtt Miller, Marquez, Binder, Vazquez, McPhee, Kent, Fenati, Rins, Bastianini és Vinales voltak az első tízben. A következő körben Marquez átvette a vezetést, Vazquez feljött a harmadik helyre. Miller nem sokáig bírta a második helyen, Kent pedig felzárkózott mögéjük. Sőt, a hátsó egyenes végén már Marquez előtt volt. Az utolsó kör elején hatalmas csata bontakozott ki. Folyamatosan centiméterekre mentek egymástól. Kent a végén elhibázta a féktávot, miután a fűre kényszerült a hátsó egyenesben, így neki és Millernek is szélesen kellett fordulnia, ezért Marquez került az élre, Vazquez lett a második, Binder a harmadik. Utánuk jött McPhee, Miller, Kent, Fenati, Bastianini, Antonelli és Rins.
 
A verseny végeredménye:

  Név Csapat Motor Idő/Különbség
1 Alex MARQUEZ Estrella Galicia 0,0 Honda 39'26.830
2 Efren VAZQUEZ SaxoPrint-RTG Honda +0.357
3 Brad BINDER Ambrogio Racing Mahindra +0.484
4 John MCPHEE SaxoPrint-RTG Honda +0.672
5 Jack MILLER Red Bull KTM Ajo KTM +1.161
6 Danny KENT Red Bull Husqvarna Ajo Husqvarna +1.796
7 Romano FENATI SKY Racing Team VR46 KTM +5.927
8 Enea BASTIANINI Junior Team GO&FUN Moto3 KTM +6.025
9 Niccolò ANTONELLI Junior Team GO&FUN Moto3 KTM +6.527
10 Alex RINS Estrella Galicia 0,0 Honda +6.686
11 Isaac VIÑALES Calvo Team KTM +6.988
12 Karel HANIKA Red Bull KTM Ajo KTM +18.713
13 Francesco BAGNAIA SKY Racing Team VR46 KTM +18.757
14 Zulfahmi KHAIRUDDIN Ongetta-AirAsia Honda +19.242
15 Alessandro TONUCCI CIP Mahindra +19.664
16 Eric GRANADO Calvo Team KTM +24.788
17 Philipp OETTL Interwetten Paddock Moto3 Kalex KTM +40.080
18 Hafiq AZMI SIC-AJO KTM +40.154
19 Jules DANILO Ambrogio Racing Mahindra +40.888
20 Jasper IWEMA CIP Mahindra +41.011
21 Luca GRÜNWALD Kiefer Racing Kalex KTM +1'00.736
22 Gabriel RAMOS Kiefer Racing Kalex KTM +1'01.752
23 Andrea LOCATELLI San Carlo Team Italia Mahindra +1'10.995
24 Matteo FERRARI San Carlo Team Italia Mahindra 1 kör
Nem ért célba:      
  Miguel OLIVEIRA Mahindra Racing Mahindra  
  Juanfran GUEVARA Mapfre Aspar Team Moto3 Kalex KTM  
  Jakub KORNFEIL Calvo Team KTM  
  Jorge NAVARRO Marc VDS Racing Team Kalex KTM  
  Alexis MASBOU Ongetta-Rivacold Honda  
  Niklas AJO Avant Tecno Husqvarna Ajo Husqvarna  
  Andrea MIGNO Mahindra Racing Mahindra  
  Hikari OKUBO Hot Racing with I-Factory Honda  
  Scott DEROUE RW Racing GP Kalex KTM  
  Sena YAMADA Liberto Plusone & Endurance Honda  

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: