Jegyek

Muller elégedett, Tarquini jobbra számított, Nash egész...

WTCR
Muller elégedett, Tarquini jobbra számított, Nash egész nap szenvedett – nyilatkozatok
2013.05.04. 20:52
A túraautó-világbajnokság hungaroringi időmérő edzésén Yvan Muller szerezte meg a pole pozíciót Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini előtt, míg a Yokohama Tropy-han James Nash volt a leggyorsabb a maga hetedik helyével – az ő kvalifikáció utáni nyilatkozataik következnek.
 
„Nagyon elégedett voltam a Q2-es körömmel” – idézi a pole pozíciót megszerző Yvan Muller szavait az fiawtcc.com oldal. „Ez egy közel tökéletes kör volt. Tény, hogy a kocsink mindig versenyképes volt itt, és ma különösen az első szektorban volt gyors. Most a második szektorra kell fókuszálnunk, mert ott veszítünk valamennyit a Hondákhoz képest, még ha nem is annyit, hogy elveszítsük a pole-t. Holnap Hondákkal leszek körülvéve az első verseny rajtjánál, szóval ki kell tennem a vállaimat és aztán várni. A legjobbamat fogom nyújtani, hogy megtartsam a vezetést az első kanyarban. Ha ez sikerül, onnantól magabiztos vagyok, mert úgy gondolom, van egy jó beállításunk a versenyre.”
Muller joggal elégedett a körével, hiszen az pole pozíciót ért számára
 
Az RML Chevrolet-jével futó francia mögött a hazai közönség előtt versenyző Michelisz Norbert lett a második, aki a nagy érdeklődésére való tekintettel külön is válaszolt az újságírók kérdésére – az ő időmérő utáni véleménye itt olvasható. A harmadik pozíciót Gabriele Tarquini szerezte meg a Hondával – az olasz így nyilatkozott: „A harmadik pozíció többé-kevésbé az, amire számítottam ma. De hogy őszinte legyek, magabiztos voltam afelől, hogy a kocsink eredményesebb lesz. Nem tudtam jó beállítást találni az időmérőre; a versenybeállításra koncentráltam, ugyanakkor arra számítottam, hogy gyorsabb leszek ma. Tény, hogy megszakítottam az első körömet, miután elkövettem egy hibát a 12-es kanyarban, szóval csak egy próbálkozásom volt. De az autóm egyensúlya nem volt jó és Yvan pole pozíciója nem volt elérhető távolságban. A holnap egy másik történet lesz, mert ez a pálya kemény az első gumiknak, és változtatnunk kell valamin, hogy elkerüljük a problémákat a futamok során.”
Tarquini ezúttal harmadik lett, s Michelisz Norbi második helyének köszönhetően nem is ő a legjobb hondás
 
A privát értékelésben ezúttal is a Bamboo Engineering egyik pilótája volt a legjobb: James Nash a hetedik legjobb időt autózta a szombati kvalifikáción. „Egész nap szenvedtünk” – fogalmazott a pilóta. „Egy WTCC-s versenyhétvégén gyorsan kell tanulnod, s mi ezt ma nem csináltuk elég gyorsan. A hetedik helyezés volt a legjobb eredmény, amit elérhettem a ma rendelkezésre álló autónkkal. Most meg kell találnunk a módját, hogy kihozzuk az autóban rejlő valós potenciált. Úgy hiszem, a holnapi versenyeken a BMW-nek lesz egy előnye. Erősödni fognak a végéhez közeledve. Különösen Coronel, Bennani és Barth, akik jó helyet foglalnak el a rajtrácson.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: