Jegyek

Muller szerint Tarquini most magának kereste a bajt

WTCR
Muller szerint Tarquini most magának kereste a bajt
2013.05.07. 15:38
Yvan Muller tavaly számtalan elkerülhető incidensbe keveredett bele a pályán. Rá is ment a bajnoki címe, és az új idény első három versenyhétvégéjén úgy tűnt, tanult is a leckéből: szemlátomást kerülte a bajt.
 
Az RML háromszoros világbajnok pilótája a hungaroringi második futamon viszont megint a történések középpontjába került. A harmadik kanyar előtti féktávon ugyanis ütközött legnagyobb vb-riválisával, Gabriele Tarquinivel, melynek következményeként utóbbi pilóta a falnak csapódott, és feladni kényszerült a versenyt. A francia továbbment, és bejött 4.-nek, amivel 46 pontra növelte előnyét az összetettben Tarquini előtt, aki a következő éjszakát a kórházban töltötte, de mint azóta kiderült, jól van.

Bizonyára azóta is sokakat foglalkoztat, hogy vajon Muller forgatta-e ki Tarquinit, és ő okozta-e riválisa kiesését. Nem ez lett volna az első eset a franciától, ám ő állítja, az olasz ezúttal magának kereste a bajt.
Tarquini Hondáját megint bevonzotta a korlát!
 
„Sajnos valóban nagy volt ez a bukás” – mondta el Muller az Autosport riporterének nyilatkozva. „A 2-es kanyarba fej-fej mellett érkeztünk meg, én voltam a külső íven, de a 3-as kanyarban ez már a belső ívet jelentette. Mivel ezt ő is tudta, ezért megpróbált leszorítani a pályáról. Már a füvön voltam, és egyszerűen nem volt hova mennem, de ő még mindig próbálkozott. Pedig baloldalt senki nem volt mellette, ott lett volna helye bőven. Sajnos megpördült, a korlát pedig ott pont nagyon közel van” – elevenítette fel a történéseket saját nézőpontjából Muller.

Az esetről készült felvételeket visszanézve nehéz lenne vitatni a francia igazát. Úgy tűnik, ezúttal valóban nem ő volt a ludas, hanem Tarquini volt egy picit talán túlságosan is elszánt.

Muller ezt követően ismét bebizonyította, hogy idén próbál kimaradni a kalamajkákból, és semmi másra nem koncentrál, csak a biztos pontszerzésre. Ha nagyon akarja, talán meg tudta volna előzni James Nasht a 3. helyért, de hát gyorsan összeadta fejben, hogy ha Tarquini a falban, mindegy ki végez előtte, biztosan növelni fogja előnyét az összetettben. Nem is kockáztatott, bejött szépen csendben a 4. helyen.

„Nehéz lett volna túlzott kockázat nélkül előzni. Tom Chiltont és Tom Coronelt még meg tudtam előzni, de James Nashsel már nehezebb dolgom volt, mert ő a pálya egy részén gyorsabb volt nálam. De számomra a top5 most tökéletes eredmény volt” – árulta el a francia, aki egy hete, Szlovákiában is lenyelte a keserű pirulát, amit akkor a Honda 1-2-3-as befutója jelentett, és bejött mögöttük higgadtan a 4. helyen, mert tudta, hogy később eljön majd még az ő ideje. A Hungaroringen el is jött, megnyerte az első futamot, és már majdnem két futamgyőzelemnyi előnnyel vezeti a bajnokságot. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: