Jegyek

Nakamato: „Reddingen így kevesebb nyomás lesz”

MotoGP
Nakamato: „Reddingen így kevesebb nyomás lesz”
2013.09.04. 14:39
Shuhei Nakamato szerint az csak megkönnyíti majd Scott Redding dolgát, hogy jövőre egy produkciós Hondán kap lehetőséget, hiszen ennek köszönhetően kevesebb nyomás lesz az angolon, mint mondjuk idén Marquezen.
 
„Redding egy jó versenyző. A produkciós versenycsomag tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy megmutassa jövőre a benne rejlő potenciált. Általában időbe telik, amíg valaki alkalmazkodik a MotoGP-hez, azonban ezen a téren Marquez egy kivétel. Scott számára egy év a produkciós motorunkon kevesebb nyomást jelent, úgyhogy érdekes lesz látni, hogy mire képes.” – nyilatkozta a HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto. Mint az már a silverstone-i hétvége során kiderült, Scott Redding két évre írt alá a Hondához, amiből az első szezonját biztosan egy produkciós RCV-n teljesíti majd az angol. Nagy kérdés azonban, hogy tulajdonképpen mit is lehet kihozni a HRC produkciós motorjából, hiszen eddig csak igen kevés információt lehetett hallani a még fejlesztés alatt álló versenygépről. Mivel a produkciós RC213V „nem gyári” státuszú besorolást kap, ezért bár az üzemanyagtankja nagyobb lehet, mint egy prototípus motornak, az elektronikája kizárólag a Magneti Marelli által gyártott vezérlőegység lehet.
 
Ez kapásból óriási különbség a prototípusokkal való összehasonlítás szempontjából és akkor még nem említettük, hogy az RC213V-vel, és az YZR-M1-gyel szemben nem pneumatikus szelepvezérlésű lesz a „tömeggyártott” Honda motorblokkja. Ez egyúttal azt jelenti, hogy egy motorerő terén gyengébb teljesítményű masinával számolhatunk. Igaz, hogy a HRC beszámolói szerint ígéretesnek tűnik a produkciós RCV, azonban majd csak az első teszteket és időeredményeket követően lehet nagyjából következtetni rá, hogy egy MotoGP versenyző mennyit képes kihozni az egyelőre ismeretlen technikából.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: