Jegyek

Nakamoto: „Boldogok vagyunk Danival, ilyen egyszerű”

MotoGP
Nakamoto: „Boldogok vagyunk Danival, ilyen egyszerű”
2014.07.28. 11:45
A Honda továbbra is igényt tart Dani Pedrosa szolgálataira gyári alakulatánál, ezt bizonyítja szerződésének meghosszabbítása is. A HRC főnöke, Shuhei Nakamoto elmondta, miért van ez így, valamint egy röpke gondolatot kifejtett Jorge Lorenzóról is.
 
Dani Pedrosa sorsa a Repsol Hondánál sokak szerint igen kétséges volt, ezzel ellentétben a HRC újabb két évet hosszabbított a spanyol versenyzővel. Annak ellenére, hogy abban a reményben hozták fel a királykategóriába még 2006-ban, hogy ő lehet a következő nagy bajnok, még egyszer sem sikerült elhódítania a címet, pedig nem egyszer jó esélye volt rá, de amikor a legjobban kellettek volna a pontok, valami mindig közbejött. Emellett a tény mellett tavaly azzal kellett szembesülnie, hogy újonc csapattársa, Marc Marquez első évében világbajnok lett, idén pedig még jobb – az eddigi kilenc versenyből mindet megnyerte.

Ez nyilván nem a legjobb színben tünteti fel Danit, a Honda mégis úgy döntött, megtartja őt, és lehetőséget ad neki. Ennek a szerződésnek a végén Pedrosa már 11. repsolos évét tapossa majd. A motorcyclenews.com-nak a HRC főnöke, Shuhei Nakamoto elmondta, a Honda fő célja mindig is az volt, hogy megtartsa Dani Pedrosát Marc Marquez mellett, bár ő maga a szezon előtt még azt mondta, hajlandó lenne Jorge Lorenzóval tárgyalni. Ez azonban nem valósult meg, így a Honda a 2012-es hosszas tárgyalások után sem szerezte meg a négyszeres világbajnokot.
 
„Csak Danival beszéltünk, és igazán örülök, hogy megtartottuk őt” – kezdte Nakamoto az MCN-nek. „Marc és Dani top versenyzők, és ez az egyetlen ok, amiért mindkettőjüket meg akarjuk tartani. Nekem nem számít a nemzetiség, vagy a személyiség, amíg gyorsak, nem érdekel. És a kapcsolat Marc-kal és Danival nagyon jó” – mondta. Néhányan úgy vélték, a Honda egyéves szerződéssel kínálja meg Pedrosát, hogy a 2016-os újításokra már egy fiatalabb tehetség érkezhessen a csapatba. Ez az elképzelés azonban megbukott. „Beszéltük egy évről, egy plusz egy évről, és kettőről is. Dani a kétéves szerződést preferálta.” Arra a kérdésre, hogy miért nem kereste meg végül Lorenzót, Nakamoto röviden így válaszolt: „Túl lassú (nevet). Boldogok vagyunk Danival, ilyen egyszerű.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: