Jegyek

Nakamoto is „emeli kalapját” Rossi tavalyi teljesítménye...

MotoGP
Nakamoto is „emeli kalapját” Rossi tavalyi teljesítménye előtt
2015.01.21. 11:21
Valentino Rossi a 2014-es idény egyik pozitív meglepetését szolgáltatta azzal, hogy néhány szenvedéssel teli év után két futamgyőzelemmel és összesen 13 dobogós helyezéssel a pontverseny második helyen zárt. Sokan és sok helyen dicsérték már a yamahás „visszatérését” – most a nagy rivális HRC alelnökén, Shuhei Nakamotón volt a sor.
 
Shuhei Nakamotónak nem lehetett panasza a MotoGP 2014-es szezonjára, hiszen a HRC fiatal üdvöskéje, Marc Marquez rekordot jelentő 13 futamgyőzelemmel zsebelte be második királykategóriás, összességében pedig már negyedik világbajnoki elsőségét. A HRC alelnöke nyilván elégedett volt spanyol motorosa teljesítményével, és elsősorban rá koncentrált az előző idény során, azonban így sem kerülte el a figyelmét egy másik versenyző produkciója.
 
Valentino Rossi ugyanis tavaly ismét régi önmagát idézte: azok után, hogy a Ducatihoz tett kétéves kiruccanása finoman szólva is balul sült el, s 2013-as visszatérése a Yamahához sem sikerült éppenséggel sikeresre, 2014-ben ő tudta legtöbbször felvenni a versenyt Marquezzel, amely a két futamgyőzelmének és összesen 13 dobogós helyezésének köszönhetően az összetett tabella második helyében is megmutatkozott.

Nakamotót azonban nem is csupán az olasz eredményei nyűgözték le, hanem a tény, hogy Rossi még kilenc vb-címmel a zsebében, 35 évesen is folyamatosan azért dolgozik, hogy minél jobb legyen, s ennek érdekében a jól megszokott vezetési stílusán is igyekszik változtatni. Ráadásul a „Doktor” tavaly hosszú idő után megvált korábbi főmérnökétől, Jeremy Burgesstől is, akinek helyére Silvano Galbusera lépett, amely szintén jelentős változásnak tekinthető a pilóta körül.
 
A HRC japán főnöke így nyilatkozott Rossi teljesítményéről a MotorCycleNews.com szakoldalnak: „Általában, ha egy embernek sikeres az élete, akkor nem igazán akar változtatni. De ő még most is megpróbál változtatni az üléspozícióján és a versenyzési stílusán, és ez bámulatos. Ha Marc olyan magas szinten teljesít, mint tette azt tavaly, és mégis közel tudsz kerülni hozzá, akkor az rendkívül lenyűgöző, és ezért emelem is a kalapom előtte.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: