Jegyek

Nehezednek a BMW-k és a SEAT-ok Makaóra

WTCR
Nehezednek a BMW-k és a SEAT-ok Makaóra
2013.11.09. 11:49
Az FIA nyilvánosságra hozta a jövő hétvégi makaói szezonzárón érvényes súlykompenzációkat, amelyből kiderül, hogy a Chevrolet és a Honda továbbra is maximumsúllyal fog menni, míg a BMW-k 30, a SEAT-ok pedig 10 kilogrammal lesznek nehezebbek, mint Sanghajban.
 
A sonomai, suzukai és sanghaji köridők alapján az illetékesek kiszámolták, ki mekkora kompenzációs súllyal fog futni a túraautó-világbajnokság jövő hétvégén esedékes makaói idényzáróján. Nem meglepő, hogy az egész szezonhoz hasonlóan ezúttal is a Chevrolet maradt az etalon, így az amerikai márka autóit használó csapatok a legendás utcai pályán is a maximumsúlyt (+40 kg) lesznek kénytelenek magukkal cipelni. Sanghajhoz hasonlóan most sem ők lesznek az egyetlenek, hiszen a Honda Kínában is erős eredményt ért el (a második viadalon hármas győzelmet arattak), így a Civicek is a lehető legnehezebbek lesznek a már csütörtökön megkezdődő hétvégén.
 
Változás az előző fordulóhoz képest viszont, hogy a BMW-k nehezedni fognak, méghozzá nem is kevéssel: harminc kilogrammal több súlyt kell magukkal cipelniük, ami azt jelenti, hogy tízzel lesznek az alapérték fölött. A SEAT-ok is nehezednek, de csak tíz kilóval, azaz ők továbbra is a gyári alapsúly alatt lesznek tízzel. A Lada helyzete ugyanakkor változatlan maradt, azaz a makaói hétvégét is a minimumsúlyon (-20 kg) teljesítik, míg a kétliteres szívómotorral rendelkező autók maradnak kompenzáció nélkül, azaz ők a gyári súlyukon futnak majd.
 
A makaói súlykompenzációk:
+ 40 kg: Chevrolet Cruze 1.6T, Honda Civic S2000
+ 10 kg: BMW 320 TC
0 kg: BMW 320si, Chevrolet Cruze LT, Chevrolet Lacetti, Honda Accord
- 10 kg: SEAT León WTCC
- 20 kg: LADA Granta

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: