Jegyek

Nicky Hayden gyógyulni vágyik a szünet alatt

MotoGP
Nicky Hayden gyógyulni vágyik a szünet alatt
2014.07.16. 15:08
Valószínűleg már majdnem minden olvasónk tudja, hogy 2006 világbajnoka csuklógondokkal küzd már a jerezi forduló óta. Akkor túlságosan megerőltette jobb csuklóját, ami azóta folyamatos be van gyulladva, ami nagy mértékben hátráltatja az amerikai versenyzőt.
 
Minden bizonnyal a MotoGP minden egyes versenyzőjének jól jön a vakáció, de egyvalakinek különösen nagy szüksége van egy kis pihenésre. Nicky Hayden csuklója már a szezon harmadik, jerezi fordulója óta hátráltatja az amerikait a versenyzésben. Akkor a kvalifikáción túlságosan megerőltette a már említett testrészét. Az eset után Hayden Kaliforniába repült, hogy különféle terápiákon vegyen részt. Akkor úgy tűnt, a továbbiakban nem lesz gondja, ehhez képest a nehézkes Le Mans-i hétvége után kénytelen volt kihagyni Mugellót, sőt, azóta sem jött teljesen rendbe.
 
Hayden ezért elhatározta, mindent megtesz, hogy a szünetben helyre jöjjön. A crash.net szakportál Nicky egyik vasárnapi nyilatkozatát közölte. „Haza kell mennem és meg kell gyógyulnom” – kezdte a világbajnok. „Folyamatosan emiatt „sírok” és úgy hangzik, mintha panaszkodnék, de az az igazság, hogy tényleg sokat küszködök emiatt és kemény dolog ezt a motort egy kézzel vezetni. Hazamegyek és meglátogatok néhány orvost és meglátjuk, mit tehetünk” – mondta.

Hayden a különös vasárnapi futamra is kitért természetesen. „Nem igazán örülünk a mai napnak, mert a csapat javított a motoron szombatról ma reggelre, és nem igazán vagyok boldog, mert elég jó tempóm volt ma, a végén nem sokkal maradt el Doviziosóétól, de túl sok időt veszítettem az elején. Úgy a 23. helyen jöttem el és Hernandezzel versenyeztem és engedtem elmenni előlem a többi srácot. Megfelelő volt a tempóm, az utolsó körben elkaphattam volna Aoyamát és Abrahamot, hogy egy másodpercen belülre kerüljek, de nem igazán vagyon elégedett, mert ezen a hétvégén többre lehettünk volna képesek.
 
A boxokat elhagyva néhányan agresszívebbek voltak, mint én, de a fő ok az az volt, hogy nem tudtam megelőzni Hernandezt, erős volt féktávokon. Megelőztem néhányszor, de csak versengtünk és mindenki más elment előlünk és rengeteg időt veszítettem.”
Magát a rajtot így élte meg: „A versenyzés mindig is veszélyes lesz, de nagyon furcsa körülmények voltak. Úgy rajtoltam a boxutcából, mint Valenciában (2012), de ott csak hárman voltunk. Ma közel a teljes rajtrács rajtolt a kalendárium legszűkebb boxutca kijáratából, de szerintem jól kezeltük” – fejezte be.

Kedves olvasóink!
A P1race.hu szerkesztősége folyamatosan szeretné minél jobban kiszolgálni közönségét, igazodni olvasói igényeihez, emiatt a közeljövőben változások várhatók az oldal tematikáját illetően.
Ezért arra kérünk mindenkit, hogy ossza meg velünk e-mailben az oldallal – akár annak tematikájával, akár megjelenésével – kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, hogyan tudnánk még jobbá tenni oldalunkat. A véleményeket az info@p1race.hu címre várjuk. Igyekszünk minden ésszerű ötletet figyelembe venni, s egyúttal köszönjük az építő jellegű kritikákat! További jó böngészést kívánunk oldalunkon! (x)
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: