Jegyek

Paul Ricard, Nyitóverseny: Huff győzelemmel debütált a...

WTCR
Paul Ricard, Nyitóverseny: Huff győzelemmel debütált a Hondánál, Michelisz a dobogón!
2016.04.03. 12:47
Soha rosszabb évadnyitó versenyt! Akciódús futamot produkált a WTCC mezőnye a franciaországi Paul Ricard versenypályán. Robert Huff rögtön győzelemmel debütált a Hondánál, mögötte Bennani, és Michelisz Norbi állhatott még a dobogóra!
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Ez a nap is elérkezett, amit oly sok magyar szurkoló várt: ma hivatalosan is kezdetét vette a túraautó-világbajnokság idei szezonja! Egyelőre csak Michelisz Norbinak szurkolhattunk, miután a Zengő Motorsport két pilótája versenymotor hiányában nem tudott rajthoz állni. Az idei szabálymódosítás értelmében (az első futam lett a fordított rajtrácsos nyitóverseny) Michelisz Norbert az ötödik helyről várhatta a szezonnyitó futamot.

Az első sorból Hugo Valente és Rob Huff várhatta a piros lámpák kialvását, mögöttük Ekblom és Bennani foglalt helyet. A rajtot Huff kapta el a legjobban, őt Bennani, Valente, Ekblom, és Michelisz követte az első kör végén, miközben Yvan Muller kapott áthajtásos büntetés, mivel a francia kiugrott a rajtnál.

A harmadik kör végén Norbinak sikerült megelőznie Ekblomot a célegyenesre fordítóban, így már a negyedik helyen terelgette a gyári hondát. Az ötödik körben Huff, Bennani, Valente, Michelisz, Ekblom, Coronel volt az első hat sorrendje, a Lada pilótái pedig sokat csúsztak hátra. Az idén visszatérő Volvóval Ekblom végül kiállni kényszerült a versenyből, miután a hátsó futómű megadta magát.
Michelisz nagyszerűen szerepelt

A középmezőnyben hatalmas csatákat láthattunk: Lopez felzárkózott a hatodik helyig, mögötte viszont óriási adok-kapok ment. A kilencedik körben Tarquini kényszerült a bokszba látogatni defekt miatt. Hat körrel a vége előtt Huff, Bennani, Valente, Michelisz, Monteiro, és López volt az első hat sorrendje. Négy körrel a vége előtt Valente gumijai erősen kopni kezdtek, így hamar felért rá Michelisz, és Monteiro. A két hondás nem sokalt vacakolt: két körrel a vége előtt mind a ketten elmentek Valente mellett, aki még egy utolsó figyelmeztetést is begyűjtött.
 
Az utolsó körben Catsburg, és Coronel harcát láthattunk, de a sorrend elől már nem változott: Huff rögtön győzelemmel debütált a Hondával, mögötte Bennani, és Michelisz állhatott a dobogóra! Monteiro lett a 4., Valente, és Lopez pedig az ötödik-hatodik.

Nyitóverseny végeredménye:

1. Rob Huff  Honda Civic WTCC 16
2. Mehdi Bennani  Citroën C-Elysée WTCC 16 2.184 
3. Michelisz Norbert Honda Civic WTCC 16 6.737 
4. Tiago Monteiro  Honda Civic WTCC 16 7.911 
5. Hugo Valente  Lada Vesta WTCC 16 12.554 
6. José-María López  Citroën C-Elysée WTCC 16 12.955 
7. Thed Bjork  Volvo S60 Polestar 16 22.162 
8. Nicky Catsburg  Lada Vesta WTCC 16 23.708 
9. Tom Coronel  Chevrolet RML Cruze TC1 16 24.892 
10. Grégoire Demoustier  Citroën C-Elysée WTCC 16 25.738 
11. Tom Chilton  Citroën C-Elysée WTCC 16 26.249 
12. John Filippi  Chevrolet RML Cruze TC1 16 26.908 
13. Yvan Muller  Citroën C-Elysée WTCC 16 40.095 
14. Rene Munnich  Chevrolet RML Cruze TC1 16 42.417 
15. Gabriele Tarquini  Lada Vesta WTCC 6 10 Lp. 
16. Fredrik Ekblom  Volvo S60 Polestar 6 10 Lp. 

 

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: