Jegyek

Pedrosa: „Remélem most jobbak leszünk”

MotoGP
Pedrosa: „Remélem most jobbak leszünk”
2012.09.11. 13:55
Dani Pedrosa tisztában van vele, hogy az elmúlt évek alapján nem feltétlenül a Honda pályája a misanói, azonban a spanyol motoros ettől függetlenül reméli, hogy tovább tudja majd csökkenteni a hátrányát az összetettben Lorenzóval szemben.
 
Futamelőzetesünkben már beszámoltunk róla, miszerint Misano nem feltétlenül fekszik a Hondának, amit most Dani Pedrosa is megerősített. A spanyol azonban ennek ellenére is bízik benne, hogy jól szerepelhetnek és ismét, immáron zsinórban harmadszor is képes lesz megverni fő ellenfelét, Jorge Lorenzót. Az RC213V-nek mint tudjuk az úgynevezett „chattering” jelenség (a motor hátsó traktusának pattogása, vibrációja) a legfőbb gyengéje, amely leginkább a jobbos kanyarokban jelentkezik. A japán márka szerencsétlenségére a misanói ring tizenhat fordulójából tíz jobbos, így nagy valószínűséggel alaposan meggyűlik majd a baja ezzel a Repsol Hondának. Ami pedig a csapat másik versenyzőjét Jonathan Rea-t illeti: Az angol pilóta ugye a sérült Casey Stoner helyére ugrott be és élete első MotoGP futamát teljesíti majd, így az ő részéről túl nagy elvárásokat ne is nagyon támasszunk.
 
Dani Pedrosa:
„A misanoi egy igen trükkös pálya, elég sok puklival az aszfalton, a rengeteg féktávról és kigyorsításról már nem is beszélve. A megfelelő tapadás elérése itt mindig nagy kihívást jelent, hiszen már egy nap alatt is rengeteget változnak a körülmények a délelőtti edzéstől egészen a délutáni tréningig. Az elmúlt években sajnos nem volt a legjobb a motorunk ezen a pályán, azonban erre az esztendőre sokat fejlődtünk, így remélem, hogy ez most másként lesz. Bízom benne, hogy a brnói és az aragóni teszten elvégzett munka, amely során elsősorban a felfüggesztésre és az elektronikára koncentráltunk, itt megtérül majd. Úgy vélem, hogy jó irányba haladunk, úgyhogy ez tovább kell folytatni, mégpedig annak reményében, hogy az elmúlt versenyeken mutatott jó teljesítményünket meg tudjuk őrizni és képesek vagyunk tovább csökkenteni a hátrányunkat az összetettben.”
 
Jonathan Rea:
„Egy álmom válik valóra azzal, hogy a MotoGP-ben versenyezhetek majd, habár nagyon sajnálom, hogy Casey sérülése árán jutottam ehhez a lehetőséghez. Ezúton is kívánok senki mihamarabbi gyógyulást. Az én munkám most az, hogy őt helyettesítsem, aminek az érdekében mindent meg is fogok tenni. A misanoi pályát imádom, idén pedig már versenyeztem is itt és egy második helyet szereztem. Ezen felül 2009-ben pont Misanóban tudtam életemben először győzni a Superbike vb-n, ami szintén egy igen kellemes emlék számomra. A csapatommal sikerült már eltöltenem egy kis időt és nagyon jól is érzem magam velük, azonban a motorhoz még hozzá kell szoknom. Köszönhetően az elmúlt hetekben végrehajtott teszteknek, talán nem lesz annyira kaotikus nekem a pénteki nap, persze ettől függetlenül igen elfoglaltak leszünk. Az üléspozíció és az alapbeállítások nagyjából már megvannak, inkább az elektronikával kell majd többet dolgoznunk.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: