Jegyek

Phillip Island, Futam: Miller nyerte hazai futamát,...

Moto3
Phillip Island, Futam: Miller nyerte hazai futamát, Marquez és Rins a dobogón az elképesztő versenyen
2014.10.19. 04:47
Óriási versenyt láthattunk az Ausztrál Nagydíjon a legkisebbektől. A legvégén Jack Miller volt az, aki elsőként tudta átszelni a célvonalat, ezzel fantasztikus győzelmet aratva haza közönsége előtt. Marquez és Rins állhattak mellé a dobogóra, a sorrendet néhány ezredmásodperc döntötte el.
 
Az Ausztrál Nagydíj első versenyére magyar idő szerint 4:00-kor került sor Phillip Islanden. A sort a Moto3 mezőnye kezdte. A tegnapi naphoz hasonlóan ismét felhős volt az ég, nagyobb volt viszont a szél, ami nem könnyítette meg a futamot. A pole-ból Alex Marquez indult, mellőle csapattársa, Rins, a harmadik helyről pedig Guevara. A második sort Kent, MchPhee és Vazquez alkották. A harmadik olyan versenyző, aki a bajnoki címért harcol, Jack Miller csupán a nyolcadik rajtkockát szerezte meg a tegnapi nap folyamán hazai közönsége előtt. Még el sem kezdődött a futam, Remy Gardner máris szörnyen balszerencsés volt. Technikai gond miatt a bokszutcából indult. A rajtot Marquez remekül elkapta, nem volt kérdés, hogy ki fordul elsőként, csapattársa viszont tapadt rá. Harmadikként Kent jött el, mögötte volt McPhee, Miller és Fenati. Fenati a 10-es kanyarban egyet előzőtt.
 
Az első kört Marquez, Rins, Kent, Fenati, Vazquez, Binder, Miller, Guevara, McPhee és Vinales sorrendben zárta a top 10. A második kör végére Marquez, Rins, Kent és Binder egy hajszálnyit meglógott, mögöttük viszont nagy volt a küzdelem Fenati, Vazquez és Miller között. Az első négy körülbelül egy motornyi előny hamar elolvadt, Marquez egy kisebb hiba miatt visszacsúszott a harmadik helyre, Miller a második helyen pedig már Miller üldözte Rinst. Elképesztően változatos volt a futam, az élen egymást váltotta Miller, Vazquez, Rins és Marquez, de mögöttük is folyamatosan változott a sorrend, Az első 11 egy bolyt alkotott. A hatodik körben Fenati is jelezte, hogy ő is a futamgyőzelemért jött Ausztráliába. A tizedik körben Vinales és Guevara együtt estek. Az élen továbbra is hatalmas volt a tülekedés Marquez, Rins, Fenati, Miller, Vazquez, Binder, Kent, McPhee és Masbou között. Időközben Bastianini motorhiba miatt kiállni kényszerült.
Vazquez épp, hogy lecsúszott a pódiumról
 
 Tíz körrel a vége előtt még mindig kilencen voltak az élbolyban, szinte együtt estek be minden kanyarba, lehetetlen volt megmondani a verseny végkimenetelét. Egyre közeledett a vége, de az első három, Marquez, Miller és Fenati nagyon keményen tartották magukat, a nagy helyezkedések ellenére is igen sokáig volt ez a sorrend. Hét körrel a kockászászló előtt viszont ez is felborult, Fenati feljött másodiknak, Miller visszacsúszott az ötödik helyre, mivel Kent és Rins is megelőzte. A kör végére Miller visszaelőzte Rinst, Kent pedig átlépte Fenatit. Egy körrel később Miller az élre állt, de ez nem tartott sokáig, a következő alkalommal, amikor a célegyenesbe értek, visszaesett az ötödik helyre, mivel a többiek remekül kihasználták a szélárnyékot. Négy körrel a vége előtt az első kilenc kis túlzással egyszerre akarta bevenni a négyes kanyart, ekkor Marquez egészen a boly végére esett vissza egy kisebb megbillenés után. De ez nem azt jelentette, hogy vége a versenyének, elég hamar visszakeveredett az élre. Bárki megnyerhette a versenyt.
 
Két körrel a leintés előtt az olaszok elveszítették reményeiket, Vazquez picit hozzáért Fenatihoz, aki elesett. Néhány kanyarral később Kent és Binder együtt estek, de vissza tudtak térni a pályára, Binder még egy pontot is szerzett. Marquez, Rins, Miller és Vazquez kicsit elhúztak az utolsó körre. Miller a hazaiak nagy örömére vezetett, mögötte a két Honda ölre menő harcot vívott. Masbou és McPhee közben felzárkóztak rájuk, így hatan küzdöttek a győzelemért. A végén Miller megnyerte hazai futamát, Marquez lett a második, Rins a harmadik, de Vazquez csupán ezredekre volt a dobogótól. Elképesztő befutót láthattunk. Ezzel Marquez előnye 20 pontra csökkent, teljesen nyílt a bajnoki címért folyó csata.
 
A verseny végeredménye:

  Név Csapat Motor Idő/Különbség
1 Jack MILLER Red Bull KTM Ajo KTM 37'25.209
2 Alex MARQUEZ Estrella Galicia 0,0 Honda +0.029
3 Alex RINS Estrella Galicia 0,0 Honda +0.032
4 Efren VAZQUEZ SaxoPrint-RTG Honda +0.044
5 John MCPHEE SaxoPrint-RTG Honda +0.134
6 Alexis MASBOU Ongetta-Rivacold Honda +0.242
7 Miguel OLIVEIRA Mahindra Racing Mahindra +2.753
8 Jakub KORNFEIL Calvo Team KTM +3.455
9 Niklas AJO Avant Tecno Husqvarna Ajo Husqvarna +18.118
10 Niccolò ANTONELLI Junior Team GO&FUN Moto3 KTM +18.119
11 Francesco BAGNAIA SKY Racing Team VR46 KTM +18.204
12 Jorge NAVARRO Marc VDS Racing Team Kalex KTM +18.226
13 Karel HANIKA Red Bull KTM Ajo KTM +18.278
14 Alessandro TONUCCI CIP Mahindra +18.544
15 Brad BINDER Ambrogio Racing Mahindra +20.468
16 Jasper IWEMA CIP Mahindra +23.434
17 Andrea MIGNO Mahindra Racing Mahindra +25.892
18 Hafiq AZMI SIC-AJO KTM +25.894
19 Luca GRÜNWALD Kiefer Racing Kalex KTM +35.571
20 Danny KENT Red Bull Husqvarna Ajo Husqvarna +36.602
21 Philipp OETTL Interwetten Paddock Moto3 Kalex KTM +40.291
22 Jules DANILO Ambrogio Racing Mahindra +40.312
23 Scott DEROUE RW Racing GP Kalex KTM +40.514
24 Matteo FERRARI San Carlo Team Italia Mahindra +52.031
25 Juanfran GUEVARA Mapfre Aspar Team Moto3 Kalex KTM +56.233
26 Remy GARDNER Team Laglisse Calvo KTM +56.274
27 Gabriel RAMOS Kiefer Racing Kalex KTM +57.002
28 Olly SIMPSON Olly Simpson Racing KTM +57.340
Nem ért célba:      
  Romano FENATI SKY Racing Team VR46 KTM 2 Laps
  Isaac VIÑALES Calvo Team KTM 7 Laps
  Enea BASTIANINI Junior Team GO&FUN Moto3 KTM 11 Laps
  Andrea LOCATELLI San Carlo Team Italia Mahindra 22 Laps
  Zulfahmi KHAIRUDDIN Ongetta-AirAsia Honda 22 Laps

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: