Jegyek

Pirro szerint Rossinak ki kellene próbálnia a Ducatit

MotoGP
Pirro szerint Rossinak ki kellene próbálnia a Ducatit
2021.05.11. 22:33
A Ducati Corse hivatalos tesztversenyzője az olasz márka mugelloi tesztjén adott interjút a gpone motoros oldalnak, mely során az olasz pilóta azt is elárulta, hogy egy ideje már mondogatja Rossinak, hogy próbálja ki a Ducatit.
 
Az utóbbi időben felröppentek a hírek miszerint a VR46 koránt sem a Suzukival borul majd össze 2022-re, hanem sokkal inkább a Ducatival vagy az Apriliával házasodik az olasz alakulat. Előbbi kapcsán kérdezték a Mugelloban tesztelő Michele Pirrot, hogy ő mit szólna, ha Rossi esetleg kipróbálná a versenygépüket. Erre egyébként leghamarabb év végén kerülhetne sor, természetesen abban az esetben, ha a „Doktor” nem hosszabbít a Yamahával. „Én mindig mondtam neki.” – kezdte a Ducati tesztversenyzője. „Amikor kipróbáltam ezt a gépet azt gondoltam, hogy…mennyi cucc. Ez egy másik világ, ezen a versenygépen ő is élvezné a motorozást.” – utalt ezzel Pirro arra, hogy sokat változott a helyzet azóta a Ducati háza táján, amikor még Rossi velük próbálkozott 2011-ben és 2012-ben. „Azok más idők voltak. Ahhoz, hogy erre a szintre jussunk, évekbe és rengeteg áldozatba került nekünk, éjt nappallá tévő munkába. Jó lenne, ha kipróbálhatná a motort, szerintem ez a pillanat is el fog jönni.”
 
Rossi a 2010-es év végi valenciai teszten - ekkor próbálta ki első ízben a Ducatit
 
Pirro közvetlenül a Ducati kapcsán hozzátette, hogy nem csupán a motort érintő újítások, hanem új versenyzőgenerációjuk is hozzájárult ahhoz, hogy a Desmosedici egy versenyképesebb csomag legyen. Idén például a leginkább szembeötlő az, hogy a Ducatinak koránt sincs akkora hátránya a kanyarokban, mint korábban volt. Ennél fogva a 34 éves motoros arra számít, hogy Le Mans-ban is jók lehetnek, leginkább a Bagnaia, Miller, Zarco hármas jóvoltából. Pirro egyébként Mugelloban szabadkártyásként rajthoz áll majd, így az olasz nagydíjon kivételen hét Ducati is lesz majd a mezőnyben.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: