Jegyek

Puig: „Tudjuk, hogy gondok vannak a motorral”

MotoGP
Puig: „Tudjuk, hogy gondok vannak a motorral”
2021.05.04. 22:40
Alberto Puig úgy fogalmazott, hogy tisztában vannak vele, miszerint a motorjukkal valami nincs rendben, így keményen dolgoznak azon, hogy változtassanak ezen.
 
A Repsol Honda csapatvezetője egészségügyi problémák miatt sajnos nem lehetett ott Jerezben – árulta el – azonban természetesen otthonról a televízión keresztül végig figyelemmel követte a hétvége történéseit. „Láttam, hogy Marcnak voltak nehéz pillanatai, de aztán próbált feljebb zárkózni. Ő és Pol is annak ellenére befejezte a versenyt, hogy korábban buktak. Másfelől Taka támadó üzemmódban volt és megmutatta magát a hétvége során. Örülünk a teljesítményének. Sajnos a csapattársa Alex Marquez az első körben kiesett miután egy második versenyző meglökte. Annyi biztos, hogy a karosszékből jóval stresszesebbnek tűnik a MotoGP, mintha te magad lennél ott a versenyen.” – mondta Alberto Puig, aki kiemelte, hogy Nakagami még koránt sem volt tökéletes fizikai állapotban a Portimaoban elszenvedett nagy tempójú bukásából adódóan, Marquez pedig három másodperccel közelebb került a győzteshez az előző nagydíjhoz viszonyítva.
 
A fókusz persze a HRC részéről is a motoron és azon van, hogy egy versenyképes technikát biztosítsanak pilótáik számára. Láthattuk, hogy a hétvége során Marquez és Espargaro is meglátogatta a kavicságyat, ráadásul nem is egyszer, ami nem feltétlenül arról tanúskodik, hogy egy kezesbárányként viselkedő, megbízható versenygép lenne alattuk. Ezt tulajdonképpen Puig is megerősítette: „A negatívum az, hogy mi, mint a HRC tudjuk, hogy vannak gondok a motorral, azonban ezt legalább már felismertük. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hamarosan új alkatrészeket hozunk, mivel keményen dolgozunk azon, hogy a következő versenyeken a lehető legjobbat adjuk a pilótáinknak.” – nyilatkozta a Repsol Honda csapatfőnöke.
 
A gyári alakulat újonnan igazolt spanyol motorosa, Pol Espargaro nemrég úgy fogalmazott, hogy nincs túl nagy összedolgozás  a Honda berkein belül és gyakorlatilag minden versenyző a saját útját játja, akár igén eltérő konfigurációt használva is. Elmondása szerint mást használ Marquez, mást a szatellit csapat, és ehhez képest ő is más csomaggal versenyez. A tavaly még KTM-nél versenyző spanyol szerint az egység az, ami leginkább hiányzik a Hondánál, tekintve, hogy mindenki egyénileg halad, ki-ki a saját maga elképzeltek szerint.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: