Jegyek

Rins nem aggódik a Honda új versenygépe miatt

Moto3
Rins nem aggódik a Honda új versenygépe miatt
2013.11.28. 22:50
A Honda új fejlesztésű Moto3-as versenygépén még van mit csiszolni, hiszen nem debütált valami fényesen az almériai teszten, azonban az idei világbajnoki második helyezett, Alex Rins nem aggódik, szerinte jó lesz a motor.
 
„Az időeredményeket illetően nem nyugtalanít a lemaradásunk.” – kezdte Rins. „Az első KTM-es tesztemen sem voltam gyorsabb itt egy évvel ezelőtt, szóval nem aggódok. Teljes mértékben bízok a HRC-ben, hiszen ők a világ legnagyobb és leghíresebb motorgyártó cége. Ez a mostani még csak egy működési teszt volt. Meg vagyok róla győződve, hogy a Honda jövőre egy versenyképes motort biztosít majd nekünk.” – mondta a spanyol, aki hozzátette, hogy Monlau-Team-nél nem kizárólag a versenyzők, vagy éppen csak a csapatfőnök döntése volt, hogy KTM helyett Hondával induljanak jövőre. „Ez egy közös döntés volt, amelyben a technikai személyzet, a versenyzők, és a csapatmenedzsment is egyetértett. 100%-ban bízunk a Hondában.” – szögezte le ismét Rins.
 
Rins a jövő év egyik favoritja, feltéve persze ha a Honda motorja valóban versenyképes lesz

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az utolsó almériai teszten ugyan Rins futotta a legjobb köridőt csapattársa előtt, de 1,3 másodperccel lassabb volt, mint Jack Miller egy héttel ezelőtt ugyanezen a pályán egy KTM-mel. A spanyol versenyzőhöz hasonlóan egyébként a HRC Moto3-as projektjéért felelős Shinichi Kokubu is elmondta, hogy mivel ez volt motorjuk első tesztje a világbajnoki mezőnnyel, ezért csak meg szerettek volna nézni pár dolgot. A Hondának a következő tesztig temérdek idő áll a rendelkezésére ahhoz, hogy javítsanak versenygépükön, hiszen a teszttilalom miatt csak jövő februárban gurulhatnak ismét pályára a versenyzők. Nyilván ez idő alatt a KTM sem tétlenkedik majd, így a HRC-nek mindenképp nagyobb ütemben kellene fejlesztenie.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: