Jegyek

Rivola: „Dovi sorsa a saját kezében van”

MotoGP
Rivola: „Dovi sorsa a saját kezében van”
2021.05.11. 21:39
A gpone olasz motoros szakportál a helyszínről követte figyelemmel Andrea Dovizioso apriliás tesztjét, melyről interjúkkal és helyben készült riportokkal számoltak be.
 
Az előrejelzéseknek megfelelően nem igazán kedvezett az időjárás Dovi apriliás tesztjének, hiszen esett az eső Mugelloban. Az olasz motoros így összesen 25 kört tett meg a nap folyamán, mindezt pedig úgy, hogy nyolc alkalommal ment ki a pályára, egyszóval kénytelen volt kissé elaprózni a dolgot. A helyszíni infók szerint egyébként az Aprilia boxban egy, Aleix Espargaro versenygépétől több tekintetben is eltérő RS-GP állt, mellyel Dovi pályára gurult, hiszen a motor tankja és üléspozíciója is különbözött. Az eső ellenére a 2004-es 125-ös világbajnok még délután is próbálkozott a pályán, azonban akkor már csak mindössze két kört tett meg, majd a visszatérést követően azt mondta, hogy ha versenyhétvége lenne, akkor piros zászlóval megszakították volna az aktuális eseményt. Az Apriliánál abban bíznak, hogy holnap kegyesebb lesz hozzájuk az idő, azonban ettől függetlenül már most a harmadik közös tesztet tervezik Doviziosoval.
 
Massimo Rivola az Aprilia Racing igazgatója úgy fogalmazott, hogy Misanóban lenne ideális sort keríteni a következő tesztre. Az olasz szakembert arról is megkérdezték, hogy milyen irányba haladhat tovább Dovi és az Aprilia közötti együttműködés, azonban Rivola úgy fogalmazott, hogy a 35 éves motoros sorsa a saját kezében, nem pedig az övékben. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy az Aprilián nem múlna, hogy mihamarabb leszerződtesse Doviziosot, így leginkább az a helyzet, amit egyébként is sejteni lehet, vagyis, hogy a korábbi ducaits ilyen körültekintően jár el és semmit sem akar elsietni a visszatérés kapcsán. Szabadkártyás indulásokat is rebesgettek már Dovi és az Aprilia kapcsán, azonban elég nagy meglepetés lenne, ha erre valóban sor kerülne idén.

Fotó: Andrea Dovizioso official twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: