Jegyek

Rossi Marquezről: „Ez a nyavalyás Lagunában is gyors lesz”

MotoGP
Rossi Marquezről: „Ez a nyavalyás Lagunában is gyors lesz”
2013.07.15. 00:14
A MotoGP-ben idén újoncként szereplő Marc Marquez idén már másodszor állt a bajnoki pontvadászat élére. Eddig a várakozásoknál is meggyőzőbben teljesít, az első nyolc versenyből három pole-t, két győzelmet és további öt dobogót hozott ki. Ahogy korábban Crutchlow, úgy most Rossi is megemelte a kalapját a spanyol előtt. Persze ezúttal is a saját stílusában szólalt meg.
 
Marc Marquez talán az idei esztendő legkeményebb próbatétele előtt áll, ugyanis Laguna Seca következik a MotoGP kalendáriumában. A nyári szünet előtti hajtás második felvonásaként az Egyesült Államokba látogat a MotoGP mezőnye, arra a pályára, amely hagyományosan kizárólag csak a királykategória csapatait látja vendégül. Ráadásul ezen a helyszínen még csak teszteteket sem rendeznek, így értelemszerűen az újonc Marqueznek az égvilágon semmilyen tapasztalata sincs a Ben Spies által csak egyszerűen egy T-Rex fejéhez hasonlított vonalvezetésű pályán.

A Német Nagydíj utáni sajtótájékoztatón Valentino Rossit a fiatal vetélytársáról is megkérdezték, és ezúttal sem volt unalmas PR-rizsa, amit „A Doktor” elengedett. A kérdés konkrétan arról a találgatásról szólt, hogy Laguna Seca mennyire lesz rágós falat Marquez számára?

„Nem, nem lesz valami könnyű! – nevetett a kilencszeres világbajnok – Lagunában azt várom, hogy ez a nyavalyás (Rossi itt a „f**cking b*stard” kifejezést használta – a szerk.) már az elejétől gyors lesz!” Szerencsére a repsolos is vette a lapot, és ő is nevetésben tört ki. „A viccet félre téve, Laguna nagyon nehéz. Különös pálya. Valami egészen egyedülálló. De én személy szerint biztos vagyok benne, hogy Marc ott is gyors lesz. Számára egy versenyhétvége is elég, hogy gyors tempót vegyen fel.”

Később, a Német Nagydíjon a második helyen végző Cal Crutchlow sem hazudtolta meg magát, és még ellátta egy jó tanáccsal a vasárnap a második futamgyőzelmét megszerző riválisát. „Marc, az első kanyart hatodik fokozatban vesszük!”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: