Jegyek

Schumacherék készülnek az F1-es bevetésre

F1
Schumacherék készülnek az F1-es bevetésre
2020.10.01. 17:27
Fioranóban tesztelt a Ferrari három fiatal tehetsége, hogy felkészüljön a jövő heti F1-es bemutatkozásra.
 
Mick Schumacher, Callum Ilott és Robert Shwartzman a 2018-as Ferrarival ismerkedhetett meg a fioranoi teszpályán, ami egyben azt is jelentette, hogy a három fiatal tehetség készül a jövő heti F1-es bevetésre. Mindhárom versenyző a Ferrari Akadémia tegja, akik idén az F2-ben bontogatják szárnyaikat, nem sikertelenül.
Elsőként Shwartzman hajtott pályára, aki elmondta, hogy gyerekkora óta erről álmodozott, lenyűgözte őt az autó és a csapattal való munka is. Hamar ráérzett a dolgokra és elégedett a saját teljesítményével.
Shwartzman után Ilott jött, aki számára nem volt teljesen ismeretlen egy F1-es autó vezetése, hiszen tavaly az Alfa Romeot már tesztelhette. Elmondása szerint felkészült a jövő heti bevetésre, és információk szerint sok időt töltött a pályán is, szorgalmasan rótta a köröket.
A tesztnapot az F2-es bajnokságot vezető Mick Schumacher zárta, aki már a második tesztnapot teljesítette a Ferrarival, és minden erejével készül a nürburgringi hétvége első szabadedzésére, ahol az Alfa Romeot vezeti majd.
A Ferrari Akadémia technikai részlegének vezetője, Marco Matassa elégedetten értékelte három fiataljuk teljesítményét, véleménye szerint mindhárom versenyző elég felkészültnek tűnik akár az F1-es bemutatkozáshoz is. Az elmúlt évekhez képest most fordult a kocka, hiszen a Red Bull hozta folyamatosan a fiatal tehetségeket, most pedig a Ferrarinál állt össze egy rendkívül jó fiatal trió. Más kérdés, hogy mire mennek majd az Olaszok ezzel és, hogy találnak-e helyet a fiataloknak, de ennyire még ne szaladjunk előre.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: