Jegyek

Scott Redding örül, hogy maradnak Silverstone-ban

MotoGP
Scott Redding örül, hogy maradnak Silverstone-ban
2015.02.15. 12:56
Igen nagy port kavart ezen a héten annak a híre, hogy a Circuit of Wales és a Donington Park a vártakkal ellentétben felmondták megállapodásukat, így a Brit Nagydíj idén, valamint 2016-ban is Silverstone-ban kap majd helyet. A hazaiak egyik kedvence, Scott Redding kifejezetten örül ennek a fejleménynek.
 
A bonyolult enyhe kifejezés arra az eseménysorra, ami a 2015-ös MotoGP Brit Nagydíj rendezése körül zajlott. Az eredeti tervek szerint, a Dorna, a Circuit of Wales és a Donington Park közös megegyezése szerint utóbbi pályán került volna megrendezésre a verseny, ám a héten nyilvánosságra került gondok miatt ez a terv meghiúsult, aminek az lett a következménye, hogy Silverstone maradt a Brit Nagydíj színhelye. Sőt, az előző öt évben a rendezési joggal rendelkező pálya 2016-ban is vendégül látja majd a MotoGP-t.
 
Ezzel az is biztossá vált, hogy a walesi aszfaltcsík bemutatkozására minimum egy évvel többet kell várni a tervezettnél. A hazaiak egyik kedvence, a királykategóriában második évét kezdő Scott Redding a crash.net szakportálnak elárulta, nem bánja, hogy továbbra is Silverstone-ban körözhetnek. Szerinte ugyanis az a legmegfelelőbb helyszín a MotoGP számára. Emellett olyan pályáról beszélünk, ami nagyon fekszik Reddingnek, így érthető, miért érintette pozitívan a hír.

„Ha őszinte akarok lenni, azt mondanám, szívesebben versenyzek Silverstone-ban” – kezdte a fiatal motoros. „Ha a Circuit of Walesre mennénk, motocross gumikat kellene feltennünk! Donington Park szép pálya, de egy picit kicsi a MotoGP számára. Silverston az egyik kedvenc pályám a MotoGP naptárában, és úgy vélem, sok versenyző egyetért velem ebben. Silverstone gyors és lendületes, olyan pálya, amit minden versenyző szeret, szóval örülök, hogy visszatérünk oda. Van ott tapasztalatom, és nagyon élvezem, szóval remélhetőleg jó versenyt csinálhatunk majd rajta ebben a szezonban” – zárta gondolatait Redding.
 
A sorok mögé lesve érdekes dolgokra bukkanhatunk. Redding nyerni tudott a Donington Parkban, még 2008-ban a 125-ösök között. A pályát viszont nem találja alkalmasnak a bőven kétszáz lóerő fölötti királykategóriás gépeknek. Ha ez benne felmerült, biztos nem ő az egyetlen versenyző ezzel. A nyilatkozat elején pedig a Circuit of Walest bírálja, amiből arra lehet következtetni, hogy már talán maguk a főszereplők sem bíznak abban, hogy ott körözhetnek majd, ami nem éppen a legjobb marketing egy amúgy is lassan haladó projektnek.   
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: