Jegyek

Slovakiaring, 1. futam: Muller magabiztos győzelmet...

WTCR
Slovakiaring, 1. futam: Muller magabiztos győzelmet aratott, Michelisz vesztét egy defekt okozta
2015.06.21. 13:18
Nem ilyen forgatókönyvben reménykedett az a sok-sok magyar szurkoló, aki kilátogatott ma a Slovakiaringre: Michelisz Norbinak fel kellett adnia a futamot a 10. helyen egy defekt miatt. Muller rajt-cél győzelmet szerzett López és Loeb előtt, Huff pedig a negyedik helyre hozta be a Lada Vestát.
 
Fél távjához érkezett a WTCC mezőnye az idei naptári évet nézve. A szezon hatodik fordulójának első futamát a Citroënek kezdhették meg az élről: Yvan Muller tegnap lenyűgöző formában vezetett az időmérésen, és ismét megelőzte a regnáló világbajnok csapattársát, Pechito Lópezt. Sebastian Loeb is elégedett lehetett a harmadik hellyel, nem úgy, mint Michelisz Norbi, aki csak a 13. helyről várhatta a szlovákiai rajtot. A tegnapi gyengébb teljesítmény sem tántorította el azonban a Norbi szurkolókat, ismét rengetegen látogattak ki a Magyarországhoz nagyon közel lévő aszfaltcsíkra.
Az első futam nagy kérdése volt, hogy vajon a súlykompenzáció előnyét élvező Ladák tartani tudják e majd a Citroënek tempóját. Rob Huff, és Nicky Catsburg a negyedik-ötödik helyről próbált meg minél több pontot gyűjteni a Ladának.

A rajtnál a Citroënek szinte állva hagyták a többieket, félelmetesen gyorsan lőttek ki, de a sorrend nem változott köztük. Michelisz Norbi a 10. helyre fészkelődött be, és már Van Lagenre próbált meg nyomást helyezni. A célegyenes végén Bennani szúrt be Norbi mellé kívülről, és ennyi elég is volt az előzéshez, mivel a C-Elysée tempóját nem lehetett tartani a hosszú egyenesekben. Norbit most már Monteiro támadta, miközben Muller ellépett csapattársaitól.
A rajt még tartogatott izgalmakat

A harmadik kör kezdetét Muller, Lopez, Loeb, Huff, Valente, Tarquini volt az első hat sorrendje, Michelisz tartotta a 10. pozíciót, a helyiek kedvence, Mato Homola pedig 18.-nak esett vissza. A mezőny eléggé szétszakadt, így nem sok csatát láthatott a szép számú közönség, csupán Monteiro, és Catsburg ment le egyszer-egyszer a porba.

Féltávnál Muller, López, Loeb, Huff, Valente, Tarquini, Chilton, Catsburg, Bennani, és Michelisz zárta a top10-et. Jaap Van Lagen révén az egyik Lada Vesta kiszállt a versenyből, amikor öt kör volt hátra a versenyből.

Három körrel a vége előtt sajnos Michelisz Norbinak is fel kellett adnia a futamot: a Honda Civic gyanúsan balra húzott a célegyenes végén, amikor Norbi már nem tudta bevenni az egyes kanyart, és a sóderágyban fejezte be az első futamot. Óriási balszerencse kergeti ma a Zengő Motorsportot, az ETCC-s futamok defektjei után ezúttal Micheliszt sem lett Fortuna kegyeltje.
Útban a kavicságyba

A csapat később megerősítette, hogy Norbi vesztét is egy defekt okozta. Muller végül magabiztos győzelmet aratott, újabb értékes pontokat hozva ezzel a másodikként beérő Jose María Lópezen. Sebastian Loeb a moszkvai szenvedést egy harmadik helyezéssel feledtette, mögötte Huff, Valente, és Tarquini érkezett.
Nem megszokott kép

A második futam 14:00-kor veszi majd kezdetét.

Az első futam végeredménye:

1 Yvan Muller  FRA Citroën C-Elysée 11  
2 José María López  ARG Citroën C-Elysée 11 1.749 
3 Sébastien Loeb  FRA Citroën C-Elysée 11 2.868 
4 Rob Huff  GBR Lada Vesta 11 12.282 
5 Hugo Valente  FRA Chevrolet RML Cruze  11 16.882 
6 Gabriele Tarquini  ITA Honda Civic 11 17.194 
7 Tom Chilton  GBR Chevrolet RML Cruze  11 21.737 
8 Tiago Monteiro  POR Honda Civic 11 25.131 
9 Tom Coronel  NED Chevrolet RML Cruze  11 27.040 
10 Nestor Girolami  ARG Honda Civic 11 34.695 
11 Stefano D'Aste  ITA Chevrolet RML Cruze  11 41.017 
12 John Filippi  FRA Chevrolet RML Cruze  11 45.612 
13 Mato Homola  SVK Chevrolet RML Cruze  9 2 Lp. 
14 Ma Qing Hua  CHN Citroën C-Elysée 8 3 Lp. 
15 Nicky Catsburg  NED Lada Vesta 8 3 Lp. 
16 Mehdi Bennani  MAR Citroën C-Elysée 8 3 Lp. 
17 Jaap Van Lagen  NED Lada Vesta 8 3 Lp. 
18 Michelisz Norbert HUN Honda Civic 7 4 Lp. 
19 Grégoire Demoustier  BEL Chevrolet RML Cruze  1 10 Lp. 

 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: