Jegyek

Stoner a malajziai tesztről

MotoGP
Stoner a malajziai tesztről
2015.02.04. 10:50
Már javában zajlik az első sepangi teszt, a 2015-ös szezon első hivatalos gyakorlása a MotoGP számára, azonban az egyik gyártó, nevezetesen a Honda múlt héten már pályára küldte egykori világbajnokát. Casey Stoner azért tesztelt Malajziában, hogy felkészítse Dani Pedrosa és Marc Marquez motorját a ma kezdődő gyakorlásra.
 
Casey Stoner a motogp.com-nak mesélt kicsit arról, milyen is volt a múlt heti tesztje a HRC-vel Sepangban, ahol ma már a gyárak versenyzőié a főszerep. 2007 és 2011világbajnoka szerdától péntekig rótta a köröket annak érdekében, hogy a lehető legtöbb visszajelzést tudja adni a különböző alkatrészekről, megoldásokról.  „A 2015-ös motor több verziója is rendelkezésünkre állt, szóval sok dolgot ide-oda cserélgettünk” – kezdte az ausztrál. „Kipróbáltunk pár különböző első villát, aztán motorfék és befecskendezési térkép beállításokat. Igazából csak megerősítettünk néhány dolgot, mielőtt a legfőbb versenyzők ideérnek. Letisztáztunk pár dolgot, így egy kicsit jobban megértették őket, mielőtt motorra pattannának.”

A látványos stílusáról híres versenyzőt arról is kérdezték, a motorokat hozzá igazították-e, vagy maradtak Dani és Marc alapbeállításainál. Casey erre így válaszolt: „Alapjában véve mindkét motorral mentem. Alkalmazkodnom kellett Marc motorjához és vázához, aztán Daniéhoz is. Aztán volt néhány variáció, hogy meglássuk, tudnak-e találni valamit félúton, ami ideális lehet, de általában egy ember mindig egy adott dolgot részesít előnyben, egy másik pedig mást. Egyikük motorját kicsit jobban kedveltem, mint a másikat, de nem változtattunk a beállításokon, nincs értelme.”
 
Bizonyára sokak fejében felmerült, vajon mi lehet Stoner további sorsa a Hondánál? Ezt is megválaszolta röviden. „Jelenleg még nincs beütemezve a következő tesztünk, amíg nem halad előre a szezon. Van még pár dolog, amit esetleg megcsinálhatunk a közepén, van néhány esemény, amire elmehetünk, de jelen pillanatban az is elég sok, amit itt csináltunk. Nem vagyok benne biztos, hogy a következő teszten az idei motorral folytatom-e, és csak változtatunk néhány dolgon, hogy megbizonyosodjunk arról, megnyerhetik a bajnokságot, vagy esetleg felraknak-e a jövő évi motorra. Daninak és Marc-nak nem igazán van ideje arra, hogy több különböző komponenst kipróbáljanak, különösen akkor, amikor a bajnokság megnyerésével próbálkoznak. Nem túl gyakran tesztelhetik a következő évi motort” – zárta gondolatait Casey Stoner.    
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: