Jegyek

Stoner: „Pénteken minden kiderül”

MotoGP
Stoner: „Pénteken minden kiderül”
2012.10.09. 18:24
A Japán nagydíj több szempontból is igen fontos lesz a Repsol Honda számára, hiszen egyrészről Dani Pedrosa ismét megpróbál majd faragni a hátrányán Jorge Lorenzóval szemben, másrészről pedig visszatér a még Indianapolisban bokatörést szenvedő Casey Stoner.
 
Stoner még az indianapolisi hétvége időmérőjén törte el a jobb bokáját, amely során ráadásul szinte az összes ínszalag is elszakad az ausztrál motoros ezen testrészében, súlyosbítva ezzel a regnáló világbajnok sérülését. Mindennek ellenére az év végén visszavonuló pilóta másnap azért rajthoz állt az amerikai viadalon, amely során a negyedik helyen ért célba, igaz hosszú ideig küzdött Andrea Doviziosóval a dobogó legalsó fokáért. Brnóban aztán az ausztrál motoros az orvosai javaslatára úgy döntött, hogy hazautazik, megműtteti lábát és csak akkor tér vissza, amikor arra alkalmasnak találják. Ez az idő úgy tűnik, hogy most jött el, hiszen a hétvégén ismét rajthoz áll a kétszeres világbajnok, amely nem csak a Stoner rajongóknak, de a Repsol Hondának és talán Dani Pedrosának is jó hír. Igaz ugyan, hogy a spanyol versenyző úgy számol, hogy Lorenzo mellett még Stoner is megnehezíti majd a dolgát, azonban nem kizárt, hogy az ausztrál pilóta éppenséggel Pedrosa számára értékes pontokat rabolhat a 2010-es világbajnoktól.
 
Casey Stoner:
„Nagyszerű lesz újra találkozni a csapattagokkal és motorra ülni Motegiben. Az elmúlt hat hét leginkább üléssel és a lábam pihentetésével telt számomra, amely mellett természetesen speciális kezeléseken is részt vettem annak érdekében, hogy mihamarabb rendbe jöjjek. Ez idő alatt próbáltam elfoglalni magam, amelyben óriási segítségemre volt a kislányom, Ally. Otthonról persze figyelemmel követtem a futamokat és Danit nagyon sajnáltam a Misanóban történetek miatt, azonban az ilyesmi benne van a versenyzésben, hiszen hasonló dolog Jorgeval is megesett Assenben. A japán pálya egy igazi stop and go ring kemény féktávokkal és kigyorsításokkal, amely fizikai szempontból alaposan próbára teszi a versenyzőket. A pénteki első edzés igen fontos lesz abból a szempontból, hogy látni fogom miként érzem a bokámat a csizmában, illetve mennyire tudom majd mozgatni a lábamat.”
 
Dani Pedrosa:
„Már nagyon várom a hétvégi versenyt. Ez a nagydíj a Honda számára a legfontosabb én a magam részről pedig igen kedvelem a pályát. Úgy vélem, hogy most következnek csak azok a futamok, amik igazán próbára teszik az embert, így továbbra is csak versenyről versenyre kell koncentrálnunk. Ahogyan azt mondtam, a japán ringet szeretem, pláne a kemény féktávok és a hasonlóan kemény kigyorsítások miatt. Emiatt bizonyára elég sokat kell majd dolgozni az egykerekezés gátlón, a gázon és a motor egyensúlyán, valamint egyben stabilitásán is. Egy évvel ezelőtt itt egy egészen jó versenyünk volt, szóval idén is keményen dolgozunk majd annak érdekében, hogy a lehető legversenyképesebbek legyünk.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: