Jegyek

Stoner újra versenyezhet

Egyéb motorsport
Stoner újra versenyezhet
2015.03.03. 09:37
Az olasz médiában sok pletyka kering Casey Stoner esetleges visszatérése körül – írja a motorcyclenews.com. Ezek szerint az ausztrál MotoGP-legenda nem a királykategóriában indulna ismét, hanem a Honda számára egy másik fontos eseményen, a suzukai 8 órás viadalon.
 
Casey Stoner visszavonulása óta rengetegen várták, hogy újra két keréken láthassák versenyezni. Mindez természetesen nem véletlen, látványos stílusa egyszerűen odatapasztja az emberek szemét a képernyőre. Pletykák szerint ezt a stílust újra láthatja majd a nagyközönség élesben, Suzukában, a legendás 8 órás viadalon. Ez a verseny a Honda számára kiemelten fontos, ők pedig igen jó kapcsolatot ápolnak egykori világbajnokukkal. Mivel „a nagy H” több olyan pilótáját is elveszített (Jonathan Rea, Leon Haslam, Ryuichi Kiyonari), aki egykor a hosszútávú sikerekben segítette őket, Stoner bevetése logikus döntés lehet.

Ha az ausztrál szemszögéből nézzük a dolgot, szintén láthatjuk benne a rációt. Stoner visszavonulásában nagy szerepet játszott a MotoGP körüli óriási felhajtás, a hatalmas médiaérdeklődés. Nos, a suzukai 8 órás is egy igen neves verseny, ám ezekből kevesebb jut az ott versenyzőknek. Ráadásul olyan versenyről beszélünk, amit korábban még nem próbált, ez akár motiválhatja is a 29 éves motorost. A várakozások szerint Stoner Michael van der Mark csapattársa lenne, aki korábban már kétszer is megkaparintotta a hosszútávú verseny koronáját.
 
A pletykához az MCN hozzá is tudott tenni. Azt írják ugyanis, hogy az ausztrál már kipróbálta azt a CBR1000RR-t, amit Suzukába szán idén a Honda. Erre a sepangi privát MotoGP-teszten került sor. Sőt, Stoner ejtett is néhány szót a Fireblade-ről: „Nagyon más volt a CBR-rel motorozni, nem igazán mentem még ilyen motorral, a váltás, az üléspozíció, a motorerő, a súlyelosztás, s a többi elég nehéz volt, hozzá kellett szoknom. Néhány kijövetel után jobban megértettem, és képes voltam néhány visszajelzést adni. Általában véve jó móka volt, élveztem, hogy csúsztathattam a motor hátulját.”
 
A jelek szerint tehát Casey Stoner hamar ráérzett a CBR-re is. Ki látná rajta szívesen újra élesben?
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: