Jegyek

Takuya Izawa gyári Hondával indulhat a suzukai hétvégén

WTCR
Takuya Izawa gyári Hondával indulhat a suzukai hétvégén
2013.08.02. 18:01
Három gyári Honda lesz a mezőnyben a túraautó-világbajnokság suzukai fordulóján: a JAS Motorsport két állandó versenyzője, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro mellett elindítja a Japán Super GT Bajnokság éllovasát, Takuya Izawát a szeptemberi viadalon.
 
A 29 éves Takuya Izawa a suzukai pálya pilótaképzőjében nevelkedett, s 2002-ben az SRS-F Formula kategória élén végzett. Néhány évet eltöltött a Német Formula Renault bajnokságban, mielőtt visszatért szülőhazájába, ahol Formula-3-as futamot tudott nyerni. Most már évek óta a Super GT mezőnyét erősíti, ahol idén egy Honda HSV volánjánál, Takashi Kogure csapattársaként vezeti a pontversenyt. Szeptember második felében aztán ugyanezen gyártó színeiben debütál majd a túraautó-világbajnokság mezőnyében, amiről így beszélt a japán versenyző:
 
„Szeretném mindenkinek a Hondánál, a Honda Racing Team JAS csapatnál és mindenkinek a WTCC-ben, aki érintve volt ebben a lehetőségben, hogy versenyezhetek Suzukában. Sikerült csatlakoznom JAS csapathoz tavaly egy portugáliai teszt erejéig, és az a tiszta professzionalizmus, amit ott tapasztaltam, nagyon megfogott. Nagyszerű velük szövetkezni a suzukai versenyem támogatásához” – idézi szavait a TouringCars.net oldal.
Izawa Tarquini és Monteiro csapattársaként állhat rajthoz Suzukában a JAS Motorsport színeiben
 
„A két Honda-csapat a WTCC-ben nagy versenyzői tapasztalattal is rendelkezik. Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro esetében ez természetes, hiszen az F1-ből jöttek, és más világszínvonalú bajnokságokból van tapasztalatuk, és Michelisz Norbert precizitása a WTCC-autóval egyszerűen fantasztikus” – dicsérte leendő márkatársait Izawa. „Izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok hozzájuk erre a versenyre, ahogy amiatt is, hogy a többi világszínvonalú pilótával is megküzdhetek Suzukában.”
 
„El tudom képzelni, hogy nehéz lesz eredményt elérni egy ilyen magas szintű versenysorozatban, de túraautóval versenyezni egy olyan pályán, amin felnőttem, egy új kaland számomra, és biztos vagyok benne, hogy ez a tapasztalat segíteni fog a jövőbeli pályafutásom építésében. Igazán örülök a lehetőségnek, s remélem, hogy jó teljesítményt nyújtok az összes WTCC-rajongó számára” – zárta mondandóját a pilóta, aki így részt vehet az idén életre hívott Asia Trophy értékelésében is.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: