Jegyek

Tarquini: „A tervem az, hogy a motorsportban maradjak,...

WTCR
Tarquini: „A tervem az, hogy a motorsportban maradjak, ameddig csak lehet”
2013.06.13. 14:12
Bár Gabriele Tarquini már 51 éves, s 2009-es összetett sikere alkalmával minden idők legidősebb FIA világbajnokává avanzsált, az olasz veterán továbbra sem gondol a visszavonulásra, s addig szeretne maradni a sportban, ameddig csak lehetséges.
 
„Ez egy nehéz kérdés, és néhány hónap múlva talán teljesen más lesz rá a válasz” – idézi a Franz Engstler mögött a mezőny második legidősebb tagjának számító Tarquini a visszavonulással kapcsolatos kérdésre adott válaszát a Motorsport-Total.com oldal. „De a tervem az, hogy a motorsportban maradjak, ameddig csak lehet. Ez az életem. Nem szeretnék más munkával foglalkozni.”
Tarquini és Oriola moszkvai ütközetekor a mezőny legfiatalabb és egyik legidősebb pilótája csapott össze, s a párharcból is kiderült, a 2009-es világbajnok még bőven tudja tartani a lépést a többiekkel
 
Pedig hatalmas tapasztalata okán egészen biztosan el tudna helyezkedni például szakkommentátorként, mint például a kétszeres Superbike világbajnok Max Biaggi. „A múltban többek között dolgoztam Formula-1-es kommentátorként a televíziónál. De ha döntenem kellene, a választásom mindig a vezetésre esne” – magyarázta a 2009-es világbajnok. „Amikor világossá vált, hogy nem tudok egyszerre a WTCC-ben szerepelni és a kamera elé állni, azonnal a versenyzés mellett döntöttem.”
Az olasz jelenleg a Honda versenyzőjeként dolgozik az újabb sikereken
 
A jelenleg a Honda gyári pilótájaként a világbajnoki pontverseny második helyén álló olasz pilóta azt is elmagyarázta, miért szereti még mindig annyira az autóversenyzést, s miért élvezi még jobban is, mint korábban: „Ma sokkal jobban élvezem, mint húsz évvel ezelőtt, mert manapság jóval kisebb rajtam a nyomás. Fiatalként folyamatosan bizonyítanod kell és meg kell mutatnod, hogy elég jó vagy egy új szerződéshez. Most teljesen a vezetésre tudok koncentrálni.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: