Jegyek

Tarquini és Monteiro is elégedett a sikeres hétvége után

WTCR
Tarquini és Monteiro is elégedett a sikeres hétvége után
2013.09.09. 14:56
A Honda fennállása egyik legjobb versenyhétvégéjét teljesítette Sonomában: Tiago Monteiro az első futamon végzett másodikként, míg Gabriele Tarquini a második viadalon meg sem állt a japán márka idei második győzelméig. Nem véletlen, hogy a portugál és az olasz is rendkívül boldogan nyilatkozott a versenyek után.
 
Gabriele Tarquini az időmérőn a tizedik legjobb időt autózta, ám Michel Nykjaer kizárása után kilencediknek lépett előre. Ez az első futamot jelentősen megnehezítette az olasz számára, de egy jó rajttal és a második viadalra való koncentrálással együtt is előrejött a hatodik pozícióba. A 2009-es világbajnok így nyilatkozott a leintést követően: „Jól rajtoltam, az első körben feljöttem a hatodik helyre, és sikerült kimaradnom a korai csatározásokból. Aztán fontos volt, hogy épségben maradjon a kocsi a második futamra, ahol az első sorból rajtolok, így nagy az esélyem, hogy dobogóra érjek.”
 
A fordított rajtrácsos szisztéma okán Tarquini a második futamot már a második rajtkockából kezdhette meg, s bizony a versenyző ki is használta a ziccert: egy parádés rajt után az élre állt, s aztán már ki sem engedte a kezéből a vezetést, így a Honda és ő is megszerezte idei második győzelmét. „A startom igazi mestermunka volt azzal, hogy megelőztem a hátsókerék-meghajtású autót, s mikor már elöl voltam, már csak tempót kellett mennem, hogy tartsam az előnyt. Nagyszerű győzelem nekem és a csapatnak, s egy igazán különleges a Honda számára” – mondta az olasz.
 
A csapattárs, Tiago Monteiro péntektől fogva rögtön versenyképes volt, hiszen a tesztet megnyerte a portugál, aztán pedig a harmadik helyre kvalifikálta magát szombaton. Vasárnap még ezen is tudott javítani, hiszen Yvan Mullert átlépve feljött másodiknak, s a később első győzelmét arató Tom Chiltont is keményen tudta támadni, ám végül az RML brit versenyzőjét már nem tudta legyűrni.
 
„Elégedett voltam a Civic-kel, amely egész hétvégén nagyon jól működött” – fogalmazott Monteiro még az első futamot követően. „Az első öt kör alatt keményen támadtam az éllovast, s arra számítottam, hogy hibázni fog, amiből majd előnyt tudok kovácsolni. Ez nem történt meg, szóval elégedettek vagyunk az erős második pozícióval. Mivel a második versenyt a negyedik sorból kezdem meg, jó rajtot kell fognunk és harcolni az eredményekért.”

A záró amerikai versenyen a nyolcadik rajtkockából startolva Tarquini első viadalon bemutatott felzárkózásához hasonlót produkált a portugál, hiszen egészen az ötödik pozícióig sikerült előretörnie: „Volt néhány balszerencsés napom idén, de amikor megérkezel erre a nagyszerű pályára, és eléred ezeket az eredményeket, az mindenkit boldoggá lesz. Most utazunk Suzukába, ahol tavaly a fejlesztőprogramunk elején bemutatkoztam a Civic-kel, szóval remek lesz látni, mennyit léptünk előre azóta” – zárta értékelését Monteiro.
 
A Honda sikeres hétvégéjéhez tartozik, hogy a Zengő Motorsport és magyar pilótája, Michelisz Norbert a motorcsere miatti büntetést követően biztonsági autózást bemutatva az első viadalt a 22. helyen zárta, majd a másodikon egy jó rajt után feljött harmadiknak, s mivel a végén ezt a pozíciót meg is tudta védeni az elképesztő agresszivitással támadó Mullerrel szemben, ő is felállhatott a sonomai pódiumra.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: