Jegyek

Tarquini F1-es autóban, D’Aste és Thompson egy csapatban,...

WTCR
Tarquini F1-es autóban, D’Aste és Thompson egy csapatban, Huff lóversenyen, az autók a konténerben
2013.07.12. 11:08
Jelenleg öthetes nyári szünetét tölti a WTCC mezőnye, és amíg a csapatok autói és felszerelései úton vannak Argentína felé, addig a versenyzők megérdemelt pihenőidejüket töltik, és próbálnak feltöltődni a szezon második felére, ki-ki a maga módján.
 
A WTCC-s szállítmány egyébként nem a tervezett útvonalon indult el Portóból, mivel a helyi kikötőben dolgozó munkások sztrájkja megakadályozta, hogy ott helyben tengerre bocsássák a motyót. A konténereket így átmenetileg egy vonatra pakolták fel, amely Portóból Sines kikötőjébe szállította őket, majd ott a Soraya nevű szállítóhajó fedélzetén végre útnak indulhatott a rakomány Argentína, a WTCC következő versenyhelyszíne felé, ahol a tervek szerint július 20-án fog partot érni.

A versenyautók tehát a tengeren zötykölődnek, így a javarészt adrenalin- és sebességfüggő versenyzőknek most átmenetileg új játékszer után kellett nézniük. Nem is tétlenkedtek sokáig, a Honda gyári pilótája, Gabriele Tarquini például a legendás goodwoodi fesztiválon vezetheti majd azt a történelmi jelentőségű F1-es Hondát, amellyel Ritchie Ginther megnyerte az 1965-ös Mexikói Nagydíjat, megszerezve ezzel az első japán autóval aratott győzelmet a Forma-1-ben. A legendás RA272-es modellben egy 1,5 literes, V12-es, vízhűtéses, 230 lóerős motor dübörög, amely 13.000-es maximális fordulaton dolgozik.

A modell nyugalmi állapotában a Honda Motegiben található múzeumában van kiállítva, csakúgy, mint az az RA300, amelyet az 1964-es világbajnok, John Surtees fog terelgetni a 20. alkalommal megrendezett szigetországi fesztiválon. Tarquini tehát nem akármilyen legendához csatlakozhat, és a korábban az F1-et is megjárt olasz természetesen már alig várja, hogy részese legyen ennek a csodálatos élménynek.    

„Hihetetlenül kitüntetve érzem magam. Az, hogy a Hondát képviselhetem egy ilyen rangos eseményen, egy olyan autóban, amely egy jelképe a gyár történelmének, és egy olyan legenda oldalán, mint John Surtees, egyértelműen versenyzői pályafutásom egyik legemlékezetesebb pillanata lesz” – mondta el izgatottan Tarquini.

A WTCC regnáló világbajnokának, Rob Huffnak is Nagy-Britanniában lesz jelenése, ő viszont otthonában, Newmarketben tesz eleget egy megtisztelő felkérésnek, és a Piper Hiedsieck July Festivalon vesz részt a Newmarket Racecourses nagyköveteként. Ez a rendezvény a lóversenysportot és a divatot kombinálja, és Huff többek között zsűritagként voksolhat majd a legjobban öltözött férfira. Hát, lehet, hogy élmény szempontjából azért Tarquini most picit jobban járt, de Huff legalább otthon van, és biztosak lehetünk benne, hogy nem ingyen vállalta el ezt a szerepet.

A mezőny egy másik brit pilótája, a Lada gyári csapatát erősítő James Thompson mindeközben Olaszországba utazik, ahol július 27-én (ez egy héttel lesz a WTCC argentin futama előtt) egyik WTCC-s riválisához, Stefano D’Astéhoz csatlakozik csapattársként a misanói 4 órás verseny keretében. A két WTCC-s futamgyőztes pilóta az új Lotus Cup 2014-et fogja vezetni, amely a PB Racing színeiben fut majd, a Hexathron Racing System technikai támogatásával.

„Az első verseny nagyon jól sikerült az új autóval. A misanói 4 órás verseny a segítségünkre lesz abban, hogy ellenőrizzük az autó teljesítményét és megbízhatóságát. James jó barátom és egy nagyszerű pilóta, izgatottan várom, hogy osztozzak vele az autón” – idézi a WTCC hivatalos oldala D’Aste szavait.

Thompson is hasonlóan izgatottan várja a versenyt. „Már alig várom, hogy a PB Racing Lotusával versenyezzek. A csapat remek munkát végez a WTCC-ben, és a Hexathron Racing System technikai támogatásával ez egy topszintű program lesz” – fogalmazott a brit.

A nyári szünet tehát tombol a WTCC-ben, de szemmel láthatóan azért elfoglalják magukat a srácok, és a holtidőben is igyekeznek kielégíteni krónikus adrenalinfüggőségüket, valamint versenyzés iránti olthatatlan szenvedélyüket.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: